statist.se

Hej allihoppa!

Hoppas ni mår lite bättre än jag. Jag har tappat rösten , har hög feber och de känns som om båda trummhinnorna ska spricka inom kort...
Tur nog har jag verkligen hög smärttröskel! Men detta känns jätte mycket iaf. Har ingen hemma som sköter om mig heller :(

Klaga får maan när man är sjuk!!

Men tur nog har jag världens bästa pojkvän som igår gjorde ett konto åt mig på något som heter statist.se där man kan få olika statist jobb. Han har också varit med i en reklam för han va medlem på den sidan.
Så igår berättader han att han betalat medlemsavgift och allting :D Tack bby<3 jag blir så sjukt glad,

Revy bilder

Här kommer alla revy bilder!


Vi börjar med entren. Jag är tjejen längst upp till höger i grått

Jacob, Jag och Nina


gänget


Grabbarna






Petra och jag


Alina


Finalen






BACKSTAGE BILDER








blir lite flummigt backstage ibland





'













sista föreställningen

I Lördags var som sagt den sista föreställningen. Väldigt tråkgt! Som plåster på såret fixade jag och syrran en fest för alla ungdoms medlemmar av revyn vilket var skit skojj. Har dock inga bra bilder från den kvällen men jag väntar på att Alina ska lägga ut lite bilder så får ni se.

Idag är det fint väder, tyvärr har jag skit ont i halsen och känner mig ganska hängig. därav dagens kvällsoutfit

Helgen

Hej igen!

Förlåt för den urusla uppdateringen på senaste. Jag har haft jätte mycket med revyn eftersom vi hade våra sista föreställningar. Känns tomt och väligt tråkigt att inte få träffa alla som valigt varje helg, men samtidigt så skönt att äntligen spendera lite kvalitets tid med vännerna innan US.


fina Annie, min alldra bästa vän kom på besök i fredags. Har inte träffat denna människan på evigheter!


fick en stor påse från Tiffanys och Co av henne med 3 olika saker i,


innehållandes bla. detta ursnygga armband! visar de andra sakerna senare.


I helgen blev vi även första familjen att äga en Ipad 2. Vi hade förhandsbeställt en även om detta inte var tillåtet. Vi gick och hämtade ut våran ipad kl 5 exakt medans dem andra stod i kön ;) De ni.


i vårt underbara kök.






MAIL från världfamiljen

Hej bloggen!

Nu
tänkte jag uppdatera bloggen med lite mer info om min delstat.

Min världmamma Louise berättade att Nampa som jag ska bo i är en ganska stor stad. Den ligger bara 2 svenska mil från huvudstaden Boise. I Bosie finns massvis med shoppingcenter och lite större butiker.

Bosie

Bosie har även ett väldigt känt fotbolls lag som heter Bosie Broncos. Det är det laget som jag ska hejja på ;) Dem är Blåa och Oranga och alla springer runt med deras tröjor på deras Team days även i Nampa då man ofta säger att Nampa tillhör Bosie.

Här är deras stadium som jag kommer att få besöka :D

Louise berättade också att hon vanligtvis får en jätte stark relation med sina utbytesstudenter. Hon verkar vara en skit gullig mamma och hon och jag har redan kommit överens om vad vi ska göra tillsammans. Hon och jag ska åka skidor med andra studenter som hon känner i Nampa. Jag har ju aldrig åkt sidor ( jag vet... skämmas ska man ) Och hon är lika dålig som jag, hon skickade en rolig video. Hennes man Curtis min host dad är den i familjen som kommer köra omkring mig ( a ) Han är den som oftast lagar all mat, och dem ser fram emot att jag ska laga dem svenska köttbullar med lingon. Louise och jag ska även shoppa tillsammans och testa alla Nampas indoor och outdoor pools! Tydligen hade dem ett par stycken och det kostade bara 1dollar att bada en hel dag. Jag lär ju vara där hela sommaren ungefär. För man kan inte bada i vattenfallen tror jag ( a ) haha

Louise och Curtis eller Al som man kallar honom brukar vanligtvis besöka sina utbytesstudenter efter dom lämnat landet. Tyckerr det är jätte roligt eftersom jag gärna skulle vilja visa med Sverige efter jag har fått bo hos dem i ett helt år.
Det känns verkligen som om jag fått en underbar host familiy som bryr sig väldigt mycket om mig och det känns toppen

Återkommer om mer info senare!

Frågor

Vad roligt med placering!
Gjord du delstatsval? :)

Jag gjorde inget delstats val. Det finns många aneldningar till det, för det första så kostar det en del pengar at göra ett delstatsval. Sen är det ju ofta så att man kommer långt ute på landsbyggden om man väljer en storstad som delstatsval och får sin placering där.
Jag har alltid trott på ödet, och jag tror att de finns en anledning till varför jag placerades i Idaho. En av dem kanske är att jag ska få gå på Art Charter School som kommer att vara en toppen merit för min framtid. Jag tror verkligen min placering är toppen för mig, Jag känner redan att jag och min värdmamma har fått en vädligt bra kontakt. Utan delstatsval är ju chansen större att du får en värdfamilj som verkligen passar dig och som verkligen vill hosta just dig.

åker också med ef till usa i sommar :) Du ska på campet va? och förresten måste jag bara säga att jag är sååå avis på dig som fått familj! :D Jag fick också ett erbjudande om att gå på en privatskola i Idaho, men tackade nej till det...

 

Hej ! Jo jag ska på EF camp. Ser jätte mycket fram emot det då dem flesta utbytesstudenter ser campet som en av dem bästa händelserna under året. Förstår att du tackade nej till privatskolan i idaho, privatskolor är ganska dyra. Tur nog är min skola inte en privatskola även om den inte är en vanlig skola. Oftast brukar det vara så att man får sin delstat före dem letar skola till dig. Vet du om Idaho kommer bli din delstat ?

 

Ska din pokjkvän med åka som utbytsesstuden? :D ska vi till samma ställe? :D

Antar att det ska stå ni? Men i varje fall. Jag och min pojkvän träffades konstigt nog av den anledningen att vi båda skulle som utbytesstudenter. Samma dag som vi träffades för första gången fick han sin placering, min kom bara ett par dagar senare. Jag ska ju till idaho som ni säkert vet, min pojkvän ska till delstaten kentucky vilket är en jäkla bit emellan. Men jag och min pojkvän ser inte detta som ett problem. Det känns jätte skönt att ha honom med mig i början på resa, tex på planet och när vi säger hejdå till våra föräldrar. Han ska också med till campet såklart!




Alla ni som frågade om en länkning, jag länkar er på en gång!

en mysig natt

Det är så skönt att jag är på blogghumör igen. De är så skönt att jag känner mig riktigt avslappnad denna veckan.
Jag är nog inte så ofta helt avslappnad. Jag har alltid mycket att göra, men jag väljer alltid kvalitets tid med mig själv framför annat. Det är viktigt att få egen tid hur mycket man än har att göra!

Nästa vecka är sista revy veckan vilket känns toppen skönt. Jag är så himmla lättad över att mina helger äntligen kan spenderas till andra saker.  Jag längtar tills jag får komma iväg till Gotland och Stockholm lite, jag behöver verkligen komma ifrån Kalmar ett tag.

USA...USA...jag längtar verkligen skit mycket.

tänk ....

Första skoldagen
Första riktiga vännerna
EF Camp
Prom
skoluniform
gula skolbussar
art charter school
shopping mall
Macys
min världfamilj

finns så mycket att vara excited över!

Nu ska jag lägga mig ner på..


spikmattan!


se så mysigt jag har gjort det! Nu ska jag typ... meditera eller något? Nej jag ska lyssna på avlsappningsmusik


Fick tändstickor av pappa idag, tyckte asken var så himmlans fin med massa fina budskap på!

träning

Idag stod teater träning heladagen på schemat. Vi håller på att repa inför uppvisning onsdag och torsdag kväll!

efter skolan passade jag Jussan och Linnea på att köpa årets första glass. Alla vi köpte de nya smakerna. Jag köpte Daim pear! skit god alla måste testa den ;)


Här är de nya gb glass smakerna. Jag har bestämt mig för att testa dem alla innan jag drar till USA... samtidigt som jag vill komma i form.. haha!

Har i varje fall så har jag tränat idag! Spinning , jätte skönt.

shoppat

Detta köpte jag på stan idag


ett usa linnea ( passande va? ) från bikbok 149kr
ett par solbrillor från ur och penn för 95kr
en hello kitty box till Lisa 59kr

passar samtidigt på att visa er det nyaste i garderoben


en röd kavaj från Hm 200kr


marinblåa converse


ledig

Idag är vi lediga från skolan vilket är toppen skönt. Nu ska jag försöka hinna ifatt allt jag inte hinner på vardagarna och helgerna, så det blir att storstäda tvätta och ta mig till träningen för att köra step-up. Ska försöka hinna med att springa in på Hm för att köpa en klänning att ha till Oscars 18års fest.


USA info


Här är en bild på Annette, hon är tjejen i mitten.

Annette kommer från Tyskland och ska gå på samma skola som jag. Min familj kommer att vara hennes välkomstfamilj tills hon får en placering.

Annette bor i en väldigt liten by i Tyskland. Hon älskar djur och att rida. Hon gillar att spela saxofon och att dansa.
Annette är född 1994 som jag. Det är ungefär vad jag vet! 

föreställning i världsklass

Vi gjorde en sådan go föreställning igår! Vi har nog aldrig varit så peppade, så glada och haft sådant publikstöd.


En mick, som är min! wow .. haha min egna mick dock nummer 13 tur nog har det gått bra för mig ivarje fall.


publikhavet


inspelningskameran. En film team var där och spelade in revyn.. om några månader släpps DVD i utvalda butiker och på internet!


Äntligen vår




Revy sminkning

Här kommer ett par bilder från mina sminkningar till revyn.










Stockholm stad i världen

Hade två underbara dagar med min Oscar i Stockholm. Skönt att få träffa han igen, nu hoppas jag bara att tiden går fort och att de är påsklov snart så vi får ses igen.


på vägen dit


Försöker hålla god min trots den långa väntan.


här är även den enda bilden jag fick ta på min älskling!


Barnteater

Hejsan bloggen!

Nu är jag äntligen hemkommen och vi börjar där vi slutade.  I veckan hade vi uppspel i skolan på en teater vi skrivit själva. En barnteater, här kommer bilder.


En bild på Otilia efter att jag lockat hennes hår för första gången.


Här är resultatet. Hennes hår är verkligen välvårdat och fin eftersom hon aldrig använder värmetänger på det. Önskade att jag också kunde göra desamma..


övning innan insläppet


Hoppelur


Småbarnen


Mette som spelade den sexiga prinsen!


Avresedatum

Anonym:
När åker du till usa? har försökt leta i din blogg om datum och sånt men inte hittat något. jag kanske har missat det. men vore kul om du kunde skriva det igen :) lag sa följa dig när du är i usa :D
Avresedatum för min USA resa är någon gång antingen den 16 eller 17 Juli eftersom jag ska på EF camp.
Men va trevligt att du ska följa med mig ;) vill ta med alla vänner om de går. Men får helt enkelt nöja mig med att pojkvännen också ska iväg som utbytesstudent.

Stockholm

Hej kära blogg!
Efter mycket om och men så har jag bestämt mig för att jag ska länka alla utbytesstudenter som vill! Så det är bara att skriva så kan vi länka varandra,
Imorgon kl 7 åker jag till Stockholm för att spendera en natt hos pojken. Skönt och välbehövt även om det bara var en vecka sedan vi sågs sist!
Det är jobbigt att ha ett distansförhållande. Men vad gör man när man blir kär? Kärleken övervinner allt !
Dessutom kommer jag och Mr X träffas jätte mycket. Eftersom jag kommer åka ganska mycket till Stockholm.
Bland annat ska vi ses:
den 20 april i Gotland
den 24 april i Stockholm-1maj
den 7maj-10maj
När jag åker på EF mötet
När jag åker och fixar visum.
sen kommer han såklar åka ner till mig en del med. I maj får han ju sitt körkort, gutt!

Att bli utbytesstudent

Svar till Hanna som frågade hur man överala sina föräldrar till att få åka som utbytesstudent!

Mina föräldrar har alltid varit stöttande i att jag skulle åka. Dem har själv velat att jag skulle ta chansen att åka så jag har aldrig behövt övertala dem.


Men jag kan såklart ge råd som kanske underlättar för dig! Ett utbytesår rör sig om många pengar. Om man inte har råd med dessa kostnader så finns det stipendium man kan söka som är jätte bra.
Säg till dina försäldrar att de är som en utbildning till dig tänk på hur mycket lärdommar du får om livet. Hur självständig du kommer bli och hur mycket nytta du kommer ha av att vara utbytesstudent.

Min syster var iväg 2009 och jag kan själv se hur mycket hon har förändrats. Hon har växt jätte mycket som person och utvecklats som människa. Hon kan flytande engelska och får lätt jobb. Att åka som utbytesstudent betyder ju faktiskt inte bara ett år med upplevelse och roligheter. Tänk va du får lära dig om ditt värdland, om dig själv och om sidor som du kanske inte visste du hade.
Det är en jätte bra merit att ha med i sitt cv och det är mycket lättare att få jobb!

Försök förklara för dina föräldrar va detta betyder för dig. Du kommer ju faktiskt lära dig så mycket och de ca 100.000 kr som dina föräldrar betalar kommer ju gå till något nyttigt. Något som kan betyda jätte mycket för din framtid!

Här är en lista med fördelar

* Du lär dig flytande Engelska
* Du får vänner för livet
* Du lär dig vara självständig och klara situationer utan dina föräldrar
* Du utvecklas i dig själv
* Du får lära dig om en helt annan kultur och få en verklighets uppfattning om delar utanför Sverige.
* Du studerar i en utlänsk skolan, får betyg i ämnen som du inte har i sverige!
* Du får lärdommar för livet
* Ditt CV kommer vara bättre med en sådan merit

Jag lovar att det verkligen är värt varenda sekund. Man måste bara vara stark och förstå att hemlängtan kommer både för dig och dina föräldrar. Men 1år är bara en bråkdel av en vanlig livstid.
Att släppa iväg sitt barn i ett främmande land kan vara jobbigt för föräldrarna. Men de flesta företag som jobbar med detta har flera års erfarenhet och du kommer få hur mycket stöd som hellst av dem. Dem är personliga och du kommer hålla väldigt mycket telefonkontakt med dem innan , under och efter ditt utbytesstudent år. Dem gör allt för att du ska trivas och komma till den familj som passar dig bäst.

Ge dem hundögonen och försök berätta detta för dina föräldrar! Tips är att läsa på olika hemsidor om folk som har varit utbytesstudenter och om föräldrarnas historia!

Hoppas det hjälper
Kram!


Baby, jag tror jag är kär

Hejsan bloggen!

Ska försöka uppdatera annat än USA just nu, de har varit väldigt tomt med bilder på senaste tiden och de beror på att jag helt enkelt haft så mycket annat att fixa gällade skolan och USA.

Idag är den Final på melodifestivalen. Även om jag nu inte är ett stort fan av Danny så hejjar jag på honom. Vi behöver någon snygg kille som kan sjunga och dansa i eurovision song contest, för de kommer man långt med!
Kvällen spenderas i Mönsterås eftersom jag ska jobba imorgon bitti.

En annan rolig nyhet jag har precis bokat biljetter till Påsklovet,
den 20 aprill åker jag och min älskling till hans landställe på Gotland ! ( ja jag har skaffat pojkvän ;)
Måndagen den 25 åker vi vidare till kära Stockholm och bor hos honom. Vet inte riktigt hur vi ska fira Valborg ännu men de återstå att se. Sen åker jag med den 1a maj.
- De ska bli så kul att komma bort ett tag och bara koppla av, längtar ihjäl mig efter min lilla Mr X också.



Svar från Annette

Hejsan bloggen!

Nu blir det flera nyheter om USA. Får reda på mer och mer för var dag som går. Och jag kan kanppt fatta att de endast tog 2 veckor för mig att få en placering i USA från de att jag hade skickat in alla papper.

Jag fick ett mail av den Tyska utbytesstudenten Annette som skulle bo hos mig. Tydligen ska hon bara ha min värdfamilj som välkomstfamilj men de känns skönt ändo. Annette och jag verkade vara vädligt olika på många sätt, men jag hoppas att hon och jag kan komma bra överens i varje fall. Jag ska visa en bild på henne senare.


Sedan tycker jag det är skitkul att flera utbytesstudenter från Sverige hört av er till mig! Alltid kul att hitta vänner nu innan vi ens har börjat våran resa ut i världen. Om de finns fler EF studenter där ute så hör av er!




En host sister!

EF mailade mig angående en host sister.

-
För någon vecka sedan innan jag fått min värdfamilj så ringde EF och berättade om en familj som var väldigt intresserade av mig. Då berättade dem att mamman jobbade som en IEC på EF och att dem kanske inte fick ta emot mit som utbytesstudent om dem inte hittade en ny IEC till mig.

För er som inte vet vad en IEC innebär så är de som en extra familj. En sån får alla utbytesstudenter och dem finns för att man ska kunna kontakta någon  så fort det händer något.

Bara någon dag efter detta samtalen ringde EF igen. Då dem berättade att de hittat en skola till mig. Jag fick veta mer och sen sa dem att jag skulle få bo i närheten av en Tysk tjej i samma ålder som mig. Dem berättade också att de letade en värdfamilj till mig men att de fortfarande va oklart vart jag skulle bo och att de kunde dröja enda till avresedatumet innan de hittade en värdfamilj till mig.

Dagen där på ringde EF igen. Denna gången berättade dem att de hade hittat en värdfamilj till mig och jag blev så klart jätte glad. Det som inte uppkom var att de var SAMMA familj som velat ha mig från första början som fåt mig accepterad som deras hostchild.

Det betyder alltså att jag fått den familj som så gärna ville ha mig. Och de känns toppen!
Inte nog med det, dem bestämde sig bara ett par dagar efter det att dem också ville hosta den Tyska tjejen Annelie så jag kommer få ett värdsyskon också!! skit kul

Ni kommer få bild på henne och sådant när jag fått hennes mail från EF.


Min värdfamilj

Hej bloggen!


För en gångs skull så känner jag att jag har lite tid för bloggen. Just nu händer det så himmla mycket angående USA och ni ska få veta allt kan jag lova!

Min värdfamilj svarade på mitt mail, tyvärr så hade dem inte tid just då att svara på mina frågor eftersom dem skulle till las vegas.

Jag har fått bilder på dem och dom verkar så himmla söta. Dem kallar mig redan för Honey.


Min värdmamma Louise , som jobbar på EF som IEC.



Min värdpappa Curtis som är pansionerad.

Dem älskar som sagt att besöka sin släkt. Och jag fick reda på i veckan att släkten kommer från Washington, Idaho och San diego. Hoppas jag får besöka alla ställerna!


Här är vattenfallen som vi ska bo realtivt nära!

Värdfamilj

Åh!

Jag har tusen saker att berätta om som hänt denna veckan. Helt underbart!

Har bland annat fina nyheter om USA.


Jag har fått en värd familj, skola och allt!!!


Min värdfamilj består av:

Louis och Curtis, dem har inga barn alls. Vilket jag ser som en fördel då jag säkert kommer bli lite extra bortskämd.
Jag kommer få ha mitt egna rum. Och i närheten bor en annan utbytesstudent som kommer från Tyskland. Minns dock inte denna tjejens namn. Hon och jag ska gå på samma skola.
Familjen har även en liten hund. EN liten , tur nog. eftersom jag skrev att jag inte gillade djur så mycket.

Min värdfamiljs intressen är:

kolla på TV, gå på konserter, lyssna på musik, spela piano, laga mat , äta ute , hålla på med datorer och att besöka sin släkt.
Jag tyckte de va jätte roligt och jag tror jag kan ha mycket genmensamt med familjen. Sen är det kul om jag få träffa släkten eftersom dem själva inte har barn så borde de finnas barn i släkten.

Jag har skickat ett mail till familjen och hoppas på att dem svarar snarast. Då kommer ni nog få veta mer om min värdfamilj!


HÄR ÄR EN BILD PÅ MIN SKOLA:




Den heter IDAHO ARTS CHARTER SCHOOL

Det är en riktig proffsig skola där jag kommer studera Musik, Kör, Dans och Teater. Vilket är super kul. När EF ringde var dem väldigt vädligt glada över att ge min denna placeringen och skolan. De är inte många som får komma till en skola som denna så jag blev ju såklart extra glad!

I skolan måste man ha skoluniform och man tar sig till och från skolan med riktiga gula skolbussar. Det låter fasen skit kul, vädligt amerikans skola helt enkelt. Och skönt att slippa använda fula amerikanska kläder för att platsa i skolan.

På skolan går det 540 elever .


RSS 2.0