paket från style by Tyra

Fick hem ett paket idag från style by tyra.


En Lip Volume !

Syrran fick aggera modell då jag själv glömde att fota, kan ta ett imorgon kanske :)
Före                                                           Efter ca 2,5 min


About Stockholm

Tänkte berätta lite mer om min vistelse i Stockholm även om det inte var något speciellt.
Spenderade min helg i Stockholm hos Oscar ( som förövrigt inte är min pojkvän längre, men fortfarande världs fin kille)
Sen så var det ju möte, som tog hela 4timmar.
Jag visste redan allt, ingeting var nytt så de kändes ganska meningslöst möte. Dessutom utav den anledningen att jag redan varit på ett möte innan, då jag hände med när syrran skulle åka 2009.

Men det var tevligt att se alla studenter, även om den enda jag i stort sätt hann prata några ord med var Lina. En jätte trevlig tjej som jag tyvärr inte vet vart ifrån hon kommer.
Men jag hoppas på att få lite nämre kontakt med fler studenter, speciellt dig Louise ( om du läser detta ) som faktiskt ska till idaho, falls!

mm.. sen har jag inte så myket mer att tillägga om mötet, EF är en riktigt bra orginasition som tillochmed visste mitt namn när jag kom. De är jätte trevliga alltid och man får faktiskt en bra kontakt med dem trots att de är en stor organasition. EF väskan som så många nog redan vet hur densåg ut var ju.. lagom snygg. Inte direkt något jag kommer använda tyvärr, pågrund av den äckligt blåa färgen.



 


Idag så är det ju måndag, och de firade jag med måndags shopping. Har grymt mycket att göra fortfarande så de fick bli lite snabbt. Letade efter ett par skor, men inga känndes rätt. Inte ens dem jag kollat in ett bra tag.

Här har ni i varje fall lite bilder på dagens shopping. Tänkte unna mig en helbehandling sedan med manikyr och en timme i bubbelbadet.


Rosa hörlurar till min ipod. Dom kostade 30kr på en ny norsk butik som kom hit. Och de är grymt bra!!


manikyr mall och nagellack


Silvershampo och hawaiian tropic ( hörde att de blir grymt varmt i Kalmar imorgon)


lite stjänor som jag ska som bordsdekoration på min USA fest. ( ja jag går in för detta sjukt mycket )




resebricka, nummer två i min sammling haha.. tänkte ha den till handbagaget


och sist ett glasögonfodral att skydda mina raybans med


RÖDA OCH BLÅ PARTYMUGGAR

Nyss hemkommen från huvudstaden. Haft en trevlig helg med EF möte och annat som kan kan berätta om senare.


Just nu är jag på jakt efter någon person där ute som kanske vill göra mig en tjänst.
Det är så att jag ska ha en amerikanskfest. Jag har letat efter blåa och röda party muggar på like olika ställen och det är vädligt svårt att få tag i båda färgerna.

Jag har hört att DOLLARSTORE har i båda färgerna, och dessutom billigt. Känner inte riktigt att de är värt 300kr för det när de finns 20st för 10 kr där tydligen. 
Det kommer förmodligen inte vara någon som vill hjälpa mig, men jag kände att det var värt en chans.
Finns det någon som vet med sig att de finns en DOLLARSTORE i närheten? Och finns det någon som kan tänka sig köpa mig ett par stycken?

självklart betalar jag för både muggarna och frakten!


DET ÄR ALLTSÅ DESSA PARTY MUGGAR JAG ÄR UTE EFTER.


Där satt den

Jag är på toppen humör , imorgon bär det av mot huvudstaden!
Jag har fått MVG i slutbetyg i Turism.. villket satt så himlans skönt nu . Är inte den typen av tjej som någonsin fått MVG i slutbetyg och jag känner mig så grymt nöjd med mina 3 mvg i slutbetyg som jag får i år. Imorgon får jag dommen om hur de blir med matten .. om jag blir godkänd eller ej


margareta loppet

Jag har gått margaretaloppet idag därav dålig uppdatering . Tänkte visa er iniska bilderna imorgon.

Puss natti

veckans outfit bilder


söt outfit va?







bara ben , sommriigt! Nu fattas bara årets första dopp! Känner mig lite ur form eftersom jag oftast brukar vara först av alla!

uppdate

Hej på er!

Tänkte bara uppdatera er lite om vad som händer!
Idag fyller min syster 19år, så grattis till henne först och främst. På Fredag väntar en tur till stockholm för att bland annat träffa Oscar och dels gå på EF mötet på Lördag. Så jag kommer hem på söndag!

Imorgon har vi nationella prov i Matte, vilket suger. Men resen av dagen har vi något som heter JennyChallange, då ska alla klasser klä ut sig och göra uppdrag. Min klass ska gå i temat Indiskt så de ska bli kul. Ni får bilder på det senare (:



här får ni en ego bild !


Sommarens planer

Jag har inte riktigt tänkt så mycekt på vad jag ska göra innan jag flyttar.
Louise min värdmamma frågade mig,
Men mitt mål är att träffa så många kompisar jag kan och bara ha sjukt roligt under min sista tid.


17 Juni Skolavslutning , min stora USA fest.

Midsommar festa i Böda på Öland med fina vänner.

1 Juli Överaskningsaktivitet med familjen (?)

4 Juli Sommarjobbs dag, kyrkogårdsteater

6 Juli Sommarjobbs dag , kyrkogårdsteater

9 Juni Avskedsfest med släkten

13 Juni En sista avskedsfest med mina älskade vänner / gebort kläder dag

15 Juni Stockholm,

16/17 Juni Avresedatum




Bilder från Bollywood

Här kommer lite bilder från när syrran fixade till vårt hus a la Bollywood style till hennes fest.
Kommer vara kul att visa er hur min fest ser ut sen !


för er som läser hennes blogg är bögolle en känd profil.














14 skoldagar kvar och..

54 dagar kvar till USA.
Det börjar gå ganska sakta men säkert frammåt!


Fick en adresslapp av mamma igår. haha! rosa som allt annat



I USA kommer jag vara
Tua Taegtstroem utbytesstudenten i Nampa,Idaho. Känns konstigt!

Borgholms crusing igår

Hejsan bloggen!

Igår var jag på crusing i Borgholm hela kvällen med finfina tjejer. Tyvärr var jag så pass smart att jag glömde minnes kortet till kameran hemma så det belv inga bilder tyvärr.


Här har ni i varje fall en bild på min nya hårfärg! Lite blondare än innan,


Insperation

Godmorgon läsare


jag är uppe med tuppen för att springa/powerwalka mig fram i ca 1 timme. Härligt och skönt, behöver en ny start innan USA. Måste komma iform!


Insperation. Former och platt mage! Stor rumpa,stora bröst och riktiga lår. Såhär vill jag se ut!

Snart sommarlov

Blev lite smått deprimerad när jag såg folk ta studenten redan igår !
Men snart är det faktiskt sommarlov, ett sommarlov och snart en ny termin som kommer bli utöver de vanliga på Idaho arts charter school!
avslutningen från förra året
'

Vit som snö

Visst är hon fin? jag söker ett nytt hem till henne och hennes syster.

överlevde

För er som inte trodde att jag överlevde den sista sprutan igår så tänkte jag bara säga att så inte är fallet. Tyvärr får ni nog stå ut med mig fortfarande. Sprutan kändes inte ens , för er som undrar.

Inget nytt på USA fronten annars. Om ni inte jorden går under på Lördag ( vilket känns väldigt osannorlikt ) Så är de ju i varje fall EF möte nästa helg. Känner mig faktiskt toppen taggad fast jag redan varit på samma möte innan. När min syster skulle åka som utbytesstudent.
Men denna gången är det ju min tur, och nu får jag ju chansen att kolla in lite vilka ni andra är som åker!

Nytt på matte fronten , känns kul att skolan äntligen börjat ta tag i mitt porblem. Men dock såhär i sista minut .. Men man ska inte klaga, de nästan garanterar mig ett G i slutbetyg nu vilket känns skönt.
Jag har ju inte all tid i världen att lägga på matte heller eftersom andra ämnen blir ganska lidande då. Men men ett G ska jag nog klara. Hoppas jag klarar mitt nationella prov som jag gjorde idag!






Sista sprutan

Nu ska jag göra mig redo och sen åka och ta min sista hepati B spruta! Hatar sprutor, men de får väl vara värt de om jag nu ska till usa ;)
Usha.. jag har skit mycket att göra! Plannera min fest, se till att jag bli godkänd i Matte A. Fick hem en betygs varning igår.
Jag verkligen hatar matte, det har alltid varit ett ämne som jag har fått kämpa otroligt mycket med.
När jag började 1an berättade jag om att jag hade svårt för det och alltid fått ha extra lärare i matte. Dem sa att de hade all hjälp jag kunde få och att jag verkligen hade valt rätt skola.
Jag är sjukt besviken över detta dock, eftersom jag flertag gånger bett om hjälp från skolan. Men de säger bara att jag kan få gå till en grupp med lärare som kan hjälpa mig efter skolan.. Nu är de ju så att jag läser extrakurser pga. Att de nya skolsystemet kommer in nästa år och jag måste hoppa in i det. Och det är verkligen ingeting jag själv kan styra över.
Jag är inte direkt den typen av tjejen som inte bara sitter still och inte säger något. Så jag har verkligen tagit tag i problemet och försökt byta mattelärare. Men de skulle tydligen finnas väldigt starka anledningar till att man skulle få byta.
Men om då hälften i min klass har svårt med matte och de finns många som inte förstår när vår mattelärare förklarar något så förstår jag inte vad som är problemet (!)
Jag är bara så sjukt irreterad eftersom jag inte kan ha ett IG i matte om jag ska till USA...Det betyder att jag behöver gå sommarskola i en vecka om jag inte klarar nationella imorgon. Piss.

Bollywood

Godmorgon !


frillan igår blev jätte bra, anledningen till varför ni inte fått se den än är mer för att jag inte riktigt kände att jag kunde visa den när den va så fixad... de va lixom inte min stil. Men ikväll kommer det bilder.

Ikväll åker jag till Jonas ( min låssas pappa ) Ska hjälpa Celie att dekorera inför hennes fest med Bollywood tema som är imorgon. Tänkte göra en videouppdate sen och visa er innan jag åker där ifrån så ska ni få se hur de blev.

Nu har jag sovmorgon.. fast jag tänkte faktiskt plugga lite i varje fall . Puss på er, vi hörs kanske ikväll ... de återstå att se ;)

Ny frisyr

Hoss frissan... Detta kommer bli bra ;) Bilder kommer ikväll


Vilket stress...

Hejsan bloggen!

Vilket underbart väder här är! Synd bara att man knappt hinner med allt njuta av de eftersom de är så jäklans mycket i skolan nu. Vill bara bli klar med allt och få mina betyg. De känns som om alla lärare bara jävlas med mig för tillfället. jag har verkligen kämpat för mina betyg detta året. Vissa av mina slutbetyg är redan satta och jag är så nöjd jag bara kan bli.
I 9an gick jag ut med endast ca 5st VG och resten G. I år har jag blivit tillovad högre betyg och de känns riktigt skönt. Har redan avslutat 3 kurser och fått mina första MVG någonsin så jag är jätte nöjd.
Men nu känns de som om vissa lärare planerat att sänka mig av någon anledning och inte ge mig de betyg jag förväntat mig.. blir så sjukt trött när jag verkligen kämpar. Det är skitsvårt när man har massa 50poängs kurser som är påbörjade denna termin. När man dessutom lyckas få halsfluss 2 gånger i rad och missat alla 3timmars lektioner. Sen har man dessutom dubbla kurser för att jag måste läsa mer än alla andra. Så jag måste prestera bra nu eftersom kurserna är så sjukt korta.. Så suuuurt eftersom jag vet att jag hade nått högre betyg i dem om jag inte läst dubbelt i massa saker...
ÅNGEST. Jag vill verkligen ha minst VG i de ämnerna jag vet att jag är bra på.
Så just nu sitter jag bara och stressar över att jag måste prestera toppen betyg på allt jag gör i mina 50poängs kurser.


Visum

Hej igen bloggen!

Jag har försökt göra en videouppdate eftersom jag vet att många av er är sugna på att se mig live.. haha! Men de funkade inte ( eller ja.. de blev bara påklistrat och jätte fult ) nytt försök ska göras jag lovar.

Så jag säger de jag tänkt säga här istället.

Idag var jag och tog ett kort till mitt visum. Det blev inte de bästa kortet kan man säga :P va tvungen och ta ca 40kort fast jag va skit nöjd med första eftersom blixiten gjorde att bakgrunden inte blev bra. Var egentligen där redan igår och tog ett kort. Men de blev inte accepterat av amerikanska ambasaden eftersom de inte var exakt fram ifrån.

Men nu har jag i varje fall bokat en tid på ambasaden! De är jätte få kvar!! Så ni som inte har bokat nu måste verkligen göra det. Speciellt ni som ska till camp. Min tid är 9.30 Måndag den 13 Juni.

Nu börjar snart Eurovision song contest 2011 deltävling 1. Har redan hört alla bidrag och kvällen bjuder på rikrigt bra låtar. Har mina egna favoriter, bland annat Ungern som har en riktigt bra låt iår. SÅ kom ihåg att jag för tippar dem som vinnare om skulle vinna i Finalen på Lördag. Men först måste de ju ta sig till final som sagt.

Nu samlas snart hela familjen i soffan , det är lite av en tradition att vi kollar på detta tillsammans och alla får tippa sina vinnare. jag brukar alltid gissa rätt redan förra året gick jag och sjöng Tysklands bidrag långt innan Eurovision och tippade dem som vinnare ;)

Nä... nu ska jag sluta babbla om vilken nörd jag är och skiva upp lite melon kvällen till ära. Puss på er



Bilder från dagen




å den lillesvän



vädret har varit helt underbart idag! Men det är för mycket som händer just nu och jag hinner inte med att svälja.
pft... jäkla skola.. jäkla USA har egentligen ingen tid att tänka alls men de slutar med att jag tänker mer än vad som borde. Ska sluta analysera allt nu och bara låta saker ske :D


Mycket att tänka på


Jag vill bli såhär brun igen...!
Godmorgon bloggen!

Jag ska verkligen försöka vara lite mer aktiv här på bloggen. Tiden närmar sig och det är endast 69 dagar kvar till flytten.
Som säkert många andra utbytesstudenter så har jag börjat fundera lite kring vad jag ska packa ner i min stora resväska. Hellst vill jag bara packa nu med en gång så jag vet att jag får med allt som jag kommer behöva och så. Jag och familjen pratar ganska lite om flytten.. Det är trots allt för andra gången dem skickar iväg en dotter till andra sidan atlanten. Men jag har tvingat dom att vara lika nyfikna på mitt utbytesstudent år. Man märker att mamma tycker detta är jobbigare än när de skickade iväg stora syrran. Jag är ju minstingen som alltid varit lite mer hemma.
Men jag känner mig så redo! Jag vill verkligen komma iväg nu nu nu.

Här är en lista av saker som jag måste fixa innan avresan:

* Köpa present till värdfamiljen. Tänkte kanske köpa något från orrefors glasbruk eftersom det är ganska känt i USA. Sen kan jag ju inte sticka iväg utan lite Svenskt plockgodis till familjen heller.

* Ta min sista hepatit B spruta.

* Ansöka om Visum

* Ta kort till visumet hos en fotograf.

* Fixa med telefonkortet , alltså inte använda mig av det EF rekomenderade eftersom min syster hittade något bättre under sitt utbytessår och som blev billigare för min familj.

* Fika ett visa kort på banken.

* EF avresemöte




School Uniform

Nu har jag fått se lite mer på vad det är för regler som gäller angående min skoluniform. Som sagt ska jag gå på en charter school och ingen public school. Därför kommer jag behöva ha skoluniform.

Jag har översatt reglerna till svenska här:

  • Endast kostym byxor, shorts, trekvarts byxor, kjolar, jumpers, eller shortsskjol Får bäras.  - Kläderna får endast vara 5cm ovanför knäna. 

     

  • Kläderna får inte vara för tighta eller för lössittande. 
  • Inget mer än 2 fickor fram och två bak är tillåtet.  -  Fickorna måste vara små eller ha stora knappar.
  • Inga stora fickor är tillåtna på några kläder. 
  • Alla kläder måste vara bra sydda , inga rivna eller frasiga kanter på uniformen.

 

  • Matrialet bör vara bomull, polyester, twill, eller någon typ av vävad/mönstrad tyger.
  • Inga fleeze tröjor eller andra matrial kommer att tillåtas.
  • Färg på skoluniformens byxor inkluderar inte vit eller grön.
  • Traditionella polo tröjor eller collared/button-down shirts av någon jordnära färg är tillåtet. Om ingen annan färg finns med på tröjan , ränder osv.
  • Alla kläder måste ha skolans logga på.
  • Traditionell polo tröja kommer att ha två, tre eller fyra sömmar, polo färg, med rätt lägnd. Polotröjan måste täckas av annan jacka eller tröja.
  • (ingen spets, små detaljer samt  färger som ej står med bland skolans tillåtna fäger är tillåtet på tröjor.). 
  • Tröjor utan tryck är endast tillåtet
  • Traditionell  cardigan, eller långarmad i rätt färger (Inga märkeskläder) kan bäras över en polotröja.  Inga stora hoodies är alltså tillåtna.
  • Sockor, tights eller leggings, så länge dem är i rätt färg( jordnära färger.. dels rött och blått samt vissa nyanser av grönt.

 

  • Skor måste bäras överallt, Men får tas av under vissa skolaktiviteter. Inga sandaler, flipflop eller inneskor liknande skor är tillåtet.
  • Inga smycken kommer att littåtas i skolan




stikta regler , men jag tror nog ändo att de blir bra med skoluniformen om min värdmamma Louise hjälper mig att hitta något som passar :)



Nytt i garderoben

Jag hade tänkt att jag inte skulle köpa nya kläder innan USA. Eftersom modet är välldigt annorlunda och man måste verkligen tänka på vad man kan ha med sig eller inte.
Men jag kände att jag inte kunde vara utan dessa,


En ring köpt i Gallerian i Stockholm


En sneak peak på klänningen jag ska ha på min USA fest. Den ska dock sys upp och lägga till små detaljer.


Ett linne från Hm som jag längde velat ha

My American Party!

Jag har precis börjar plannera min sista fest med klassen.

Temat är såklart USA. Jag hoppas såklart att ingen i min klass vet vad min blogg heter ;) För jag tänkte att de skulle bli en liten hemlis.


Eftersom alla fester på alla higschool movies har röda och blåa partymuggar kände jag att det skulle va super kul att ha dessa muggar på min fest. De finns inte att köpa i Sverige, men jag har beställt dem från en hemsida.

Sen tänkte jag fixa lite typiska amerikansa lekar, min syrra ska hjälpa mig. Hon lärde sig ett par under sitt utbytesstudent år i Michigan.

Men är det någon där ute som kanske har något mer förslag till vad som ska finnas på festen?
jag hade tänkt baka cupcakes också och dekorera i blått och rött.

Outfits från veckan







Jag gillar svart vitt denna veckan tror jag ;)
Eller så beror det på att jag helt enkelt inte tvättat på evigheter och inte har så mkt val i garderoben. Då får man ta plagg som man glömt att man hade.

One Piece


Är den inte helt underbar?
Jag funderar att skaffa en till USA... Men min värdfamilj lär ju skratta när jag går runt i den hemma ! haha


Det närmar sig


Fick hem EF papperna om att söka visum nu i veckan.
Fanns en hel del att fylla i... har inte ens börjat
heller... får ta tag i det till helgen ! :)


Fick också en fråga från jojjo angående EF camp. Som jag sagt tidigare så ska jag på EF camp :)
Ni som ska dit också och flyger från Stockholm får gärna lämna en kommentar också. Det vorde kul att veta vilka av er som åker samtidigt som mig.


Mitt hus på andra sidan atlanten

Hej bloggen!

Äntligen har jag lite nytt att berätta om på USA fronten! Louise min värdmamma mailade mig och berättade att de hade varit väldigt mkt nu. Hon jobbar på EF som jag tidigare berättat och tydligen har dom mycket med placeringar i området nu , dock är de svårt att hitta skolor då de finns ca 4st skolor som tar in utbytesstudenter. ( Min skola gör egentligen inte det )
Hon berättade även att hon hade träffat min bliviande lärare som berättat mer om skolan, tydligen så ska den vara riktigt proffsig och Louise själv hade blivit väldigt imponerad.
tydligen vet redan vissa elever om att jag ska komma till Nampa så många är vädligt excited, shit...!! Över att lilla jag ska komma dit ? oj!

Kan berätta lite mer om vad Louise sa sedan, nu ska jag först visa de bilder jag fick av Huset dem bor i!
Det är vädligt amerikanst och old style, men dom är ju ganska gammla mina värdföräldrar så.. Men jag tycker de ser mysig ut och hemtrevligt iaf. Det är fint för att vara amerikanst då många brukar proppa husen fulla av allt och ingeting.


Huset!


En del av badrummet .. hahha! hoppas de finns badkar , jag är helt beroende av ett badkar


Köket ,


vardagsrummet. Jag älskar deras heltäckningsmatta ... MYS! och soffan har jag paxat för hela året ,


här är förmodligen mitt rum, osäker dock. Men jag kommer få göra mitt rum till mitt egna när jag kommer.



RSS 2.0