Lugg


Jag har klippt lugg, hot or not ?

Det nya skolsystemet

Godkväll kära läsare.

Eller ja jag har väl inga läsare längre. Det är nog inte många som vet att jag bloggar igen, men jag gör de för min egna skull. För att jag ska komma igång och vänja mig vid att uppdatera varje dag sen när jag är i U S A.

Tiden är knapp, och den flyger förbi.
Jag minns för 3år sedan då min syster satt och fyllde i sina papper. Då var jag så avis, jag ville också åka på en gång.
Nu är de knappt 8 månader kvar.

jag fick en fråga idag som jag tänkte svara på :)

Hej , jag är 95a och ska börja gymnasiet till sommaren. jag undrar lite över om du ska gå om 2an när du kommer hem. Eller hur blir de om du får gå med 95orna? hur funkar skolan i usa berätta lite!?

Svar:
När jag kommer hem från U S A kommer min klass att börja 3an, jag har då missat hela 2an och även om jag pluggar i ett år utomlands måste jag gå om de jag missat när jag kommer hem.
Skolsystemet i U S A är helt annorlunda.

Till skillnad från oss så har de inga linjer eller inriktingar man kan välja. När jag börjar "gymnasiet" får man själv välja vilka kurser man vill ha och forma sin skolgång helt själv. De finns vissa obligatoriska ämnen man måste läsa, men man väljer själv när.

Jag tycker det är jätte bra att man själv kan välja vilka ämnen man läser, det ger mig en stor möjlighet.
Jag har inte en arning om vilka ämnen jag kommer få chansen att läsa. Det beror på vad skolan jag ska gå på har för utbud att erbjuda. De är självklart obligatoriskt att läsa amerikans historia och Engelska.

Jag hoppas även på att jag får chansen att läsa Teater, Kör och musik eftersom de är ett av mina största intressen.

Angående skolsystemet har jag inte en arning. Jag tog tag i detta för ett halvår sedan och har fortfarande inte fått ett riktigt svar. Efter att ha kontaktat skolverket och frågat hur de kommer bedömma de som tar sabbatsår eller inte kan vara i skolan av olika anledningar och måste gå om så har de inte en arning om hur de ska göra. De har helt enkelt inte diskuterar frågan vilken är riktigt idiotiskt eftersom jag och många andra ska ta sabbastår.

Efter ca 2 dagar efter jag tagit kontakt med dem fick jag ett svar. De hade kopierat något från lagen som tydde på att jag skulle få gå om skolan. Alltså, att de vanliga betygen jag får i år inte kommer att godkännas om jag hoppar ner en klass. Då måste jag istället gå om 1an med 96orna.

Efter mycket om och men så ska jag iallafall på möte med rektorn på onsdag.
Min lärare försäkrade mig om att de inte var läge för att oroa sig, han menar på att skolverket måste ha skrivit en ny särsklid lag för oss som tar sabbatsår och våran betygsättning.
Han tror att de kommer ordna sig och att jag kommer få börja 2an. Men det får jag helt enkelt veta på Onsdag!


Jag hoppas skolverket inte är såhär arga och jävliga.USA

Hej bloggen , nu börjar mitt uppdaterande kring tankar, funderingar och allt som har med mitt vardasliv att göra.Jag heter Tua och är 16 år. Jag pluggar på Jenny Nyströmsskolan i Kalmar där jag valt att inrikta mig på estet,teater.
Jag är en väldigt målinriktad tjej med många drömmar och mål i livet.

På denhär bloggen kommer ni att kunna följa mitt år som utbytesstudent i U S A 2011-2012. Men tills dess, så kommer ni få läsa om alla tankar och funderingar kring U S A.

Att inte veta vart jag är påväg är hemskt.
detta är något jag alltid drömt om och längtat efter.
Paniken griper tag i mitt hjärta. Jag insåg just vilken resa detta kommer bli.
Visst är jag 100% förberädd på att detta kommer bli ett tufft år, ett väldigt annurlunda år med massor av hemlängtan.
Jag skulle egenligen vilja åka nu på en gång, för så mycket längtar jag.
Jag är så redo, men samtidigt kommer jag aldrig bli redo att lämna min familj och de vänner som verkligen betyder något.
Det är hemskt att behöva lämna min underbara klass. Att komma hem och inte få gå i ES10B längre.
Men jag är så förberädd på allt detta, det är jag verkligen.
Jag tvivlar inte heller en sekund på att jag kommer klara det, och att de blir de bästa året i mitt liv.

Det här är tankar som susar förbi mig hela tiden. Jag blir så tom av tanken.
RSS 2.0