Min födelsedag

Idag är min födelsedag, 17år nuda vilket betyder bara 1år kvar tills man är 18. Gud va gammal jag börjar bli haha.

Min födelsedag har varit awsome. De började med att jag kom till skolan och mina söta vänner hade bakat en jätte stor tårta till mig som vi delade på vid lunch ^^, Min lärare hade tagit med sig choklad också och alla sjöng sånger dagen lång.

När jag kom hem så väntade familjen hemma i sverige på mig och sa grattis via skype och dessutom skickade dem mig en jätte söt video när dom sjunger min favoritlåt  17 år av veronica maggio. Sen hade även min söta klass i sverige gjort en läsning med sång.!

Sen åkte jag och Kortnai för jag hämta böcker och åka till en butik där man kan köpa saker från Sverige. Medans alla hemma fixade iordning middagen ( som jag inte visste va de va )
Bilderna få säga resten...


Jacob klädde upp sig inför min födelsedag med sin nya kostym för halloween.


Min rektion när jag såg middagen..


Middagen hade Susi gjort, de va SVENSKA KÖTTBULLAR OCH LINDONSYLT MED POPATIS OCH MAJSKOLV<3 tror ni jag dog? bästa jag ätit på länge. världens söstaste syrra.


Jag och svenska lingonsylten från FELIX!


Leter efter paketen som barnen gömt överallt! failade lite!


Hittaden min första present en morgonrock!


hittade min andra present en spargris som jag ville ha :D!


Min spargris , att spara till skor ^^, haha sött


Söta grandma och grandpa


Min födelsedagstårta, brownie cheeskake


mitt fina halsband med matchanden öronhängen från min grandma och grandpa


Phillip använder mina nya grejjer ^^


Glad flicka!


haha min amerikanska fejk smile som jag kallar de :D


Min fina present från Susi<3 Ett hjärta till mitt fina tomas sabo armband

tack för alla gratulationer idag<3 Tack mormor och morfar där hemma i Sverige , jag fick eran hälsning av mamma idag. Puss puss på er alla

Föresten har jag inte fått paketet från Sverige än... hoppas de kommer snart!

Angående hemlängtan.

Så jag läser mina vänners utbytesstudentbloggar och många av mina vänner verkar ha haft hemläntan.
Själv har jag varit här i USA i mer än 1månad men jag har fortfarande inte kännt mig ett dugg homesick.
Jag tror personligen det är dels för jag trivs så himmla bra här, men också för att jag förberädde mig så himmla mycket inför den här resan.
Jag lät mig själv gråta, jag gick igenom känslomässiga bergochdalbanor  av tankar och lät mig verkligen tänka mig in i situationen när jag  kommer saknar min familj och bara vill åka hem och ge upp. Men nu känns de som om den dagen är långt bort. Jag stortmtrivs här trots att jag saknar mig familj. Men de känns väldigt lätt att få dagarna att gå och inte ens tänka tanken på er där hemma. Förlåt jag älskar ju er trots allt men jag vill inte sakna er.

Men de finns faktiskt en person jag har saknat väldigt mycket. och tillochmed fällt en liten tår för av saknaden.
Pappa, du är den första jag har saknat.. och jag är inte ett dugg förvånad.
Min pappa är värdens bästa pappa ( och ja jag vet att alla säger så ) men seriöst han är den goaste man jag känner på hela denna jord. När man behöver lugn och ro så vet man att man alltid kan gå till pappsen. Finns nog ingen jag kopplar av med på samma sätt som han.. jag menar mamma och jag gör ju alla saker tillsammans på ett helt annat vis. Som en dag på stan eller en trip någonstanns. Men med pappa kan jag sitta och lira x.box tills solen går upp.

Jag har helt klart alltid varit pappas flicka och jag vet faktiskt inte varför eftersom jag älskar mamma precis lika mycket. Men pappa är alltid speciell för mig på något sätt.

Tack för din grattualtion pappsen, älskar dig runt månen och tillbaka och mer än det också. Saknar dig och alla andra där hemma också såklart <3


Utkast: Aug. 28, 2011

Så eftersom vi ska på en awsome roadtrip till Vancouver på Torsdag så tänkte jag visa er lite bilder på platsen vi ska bo på. Så de vi ska göra är att efter skolan på Torsdag ska vi börja våran roadtrip genom Oregon och sen in till Washington där vi stannar över natten. Sen tidigt på fredagmorgonen åker vi till Vancouver som ligger i Canada.
Sen stannar vi där tills Måndag morgon då vi åker vidare till Seattle och kolla läget för att sedan komma hem igen för skola på Tisdag!

Vi ska bo på ett jätte coolt hotell där som ligger precis vid havet med utsikt över alla höghus.
Vi ska mestadels försöka se så mycket av staden som möjlit. Sen skai shoppa en hel del äta massvis med Sushi. Sen ska vi dessum besöka ett mall med över 200 butiker!

Mötet avklarat

EF mötet är över, de var ganska drygt eftersom de handlade om att prata igenom alla dessa regler som vi redan visste.. så ja!


Dagens outfit!Mina favorit tyskar Alina och Susi


Grace- Thailand och Rice-Tyskland


Folket där , I soffan Britt, Rice och Jendrik alla från tyskland.


vi käkade lite glass också. Min och Grace från Thailand gör sina glassar med topping.


EF

Nu ska jag rusa på EF meeting :D jag ska försöka ta mycket bilder åt er alla! Puss så hörs vi sen!


Footballgame och en speciell inbjudan

Igår var det min och Susis första amerikanska football game. Vi åkte med Mariah och Taylor för att kolla in söta killar och träffa annat folk.
Vi hade skit roligt och som vanligt så var man populär bland folket. Hittade dessutom en kille som kunde lite svenska som jag hade jätte roligt åt.

Typ den enda bilden jag tog. Försökte hitta nummer 15 i laget efter matchen eftersom han kom fram till mig under en fest och presenterade sig som nummer 15 och frågade om vi skulle dansa. Jag svarade nej eftersom jag inte ville dansa med honom till ne lugn kärlekssång. Då blev han helt paff och sa " Ingen säger nej till mig " haha. Tydligen så gjorde jag de ;)

Emh sen hände en annan rolig sak också. Vi köpte redbull drinkar av några killar som vi alla tjejer tyckte såg skit bra ut. Så ville en kille att jag skulle gå fram till dem och fråga om skjuts hem eller i varje fall prata med dem när dem inte hade några kunder. Så de gjorde jag!.. allt slutade med en vägbeskrivning till deras butik för at få gratisdrinkar på Måndag. Sen ville en av killarna jag jag personligen skulle fråga efter honom när jag kom dit ^^ najs!


Krig!

Sorry bloggen att de va ca 2 dagar sedan jag skrev här!

Men nu är det helg och de betyder uppdatering!


Så i skolan har vi sånnhär typiska highschool musical bord. ( föresten de tog mig 5min att lista ut vad table hette på hette på svenska. Jag har tydligen redan börjat tappa orden) som vi äter vid i skol cafeterian. Och precis som i filmerna har alla grupper sina egna bord. Jag har tittat mitt gäng i skolan som jag äter med varje dag. Skulle väl säga att dem är dem populära. Dom söta killarna och dom väldigt gulliga tjejerna. Så i varje fall idag när vi kom ut på gräset så hade någon tagit vårt bord. Det är absolut förbjuden, som en oskriven regel. Så vi gick dit och stirrade på dem tills dem gav sig iväg. Haha! lite roligt tycker jag..!


Systrarna populär

De roligaste med att vara utbytesstudent är att alla vill träffa dig. Jag och Susi har fått jätte många inbjudningar till grejer hit och dit som vi verkligen ser fram emot.

Denna helgen ska vi tex På ett  Poolparty och sen kolla på Amerikans football game för att träffa fotbollskillarna efteråt. Dem går på en stor skola och ser verkligen fram emot att träffa oss ^^, ( PROM DATE WHOO ) för dem vill veta vilka utbytesstudenterna är. Tydligen är de ganska populärt att bjuda ut utbytesstudenter till prom.

Sen nästa vecka är också ganska awsome:

Måndag: Min födelsedag :D Födelsedagsparty!!! yeaH " sen jag va 17år, 17år i staden där jag växte upp och såg märker du hur fort de går " osv!

Tisdag: Jag Suis och några killar från skolan ska ut och dricka caffe. Dem ska lära mig att gilla de! hah

Onsdag:

Torsdag: CANADA OCH WASHINGTOON!!! WOHOstuff and so on


utökning i min amerikanska hylla! amerikanska flaggan och ett MINI colaglas!


kolla så litet! Och min hand e liten!

redo för skolan


redo för skolan i min supercoola skoluniform. Ska skaffa en finare uppsättning! haha

Må bra shopping


Ansiktsmask: 6kr
Nagelacksborttagningsmedel på bruk: 10kr
Nagelack som gör naglarna starkare: 4krHårbortste: 30kr
Deo: 6kr
Paris hilton mini perfym: 30kr


Seventeen: 15kr


Ben and Jerrys: 20kr


Skolbussen

Någon undrade om jag åker skolbuss till skolan.

Nej de gör jag inte, men hem från skolan tar jag skolbussen. Och om ni undrar så e de sant. dem har egna stopskyltar som dom skjuter ut från bussen när vi barn ska gå över en 10cms väg bara för att vi ska komma hem säkert.
Dessutom stoppar dom va 3meter!
Min värd syster ( bror )

Så min värdbror och min värdsyrra gör precis som varandra. Har den ena ont i magen så har den andra också det. Ska den ena måla naglarna så ska den andra också göra de. Jacob hade roligt iförd sin syrras prinsessklänning idag! ^^

Brand på skolan

Hejsan svejsan blöggen..


Så jag måste börja med att berätta något förfärligt som hände igår. Vi hade en riktig brand på skolan! Alla var tvugna att evakuera så rektorn ropade ut i högtalaren att vi skulle gå ut på gräset. Tydligen var man tvungen att vara knäppt tyst också. Jag fattade ingeting så Grath i min klass ( kommer från Kina )  och jag gick där och pratade utan att ens tänka på att ingen annan hade panik. Så vi fick lite skäll senare när läraren förklarade reglerna. Tydligen är de en "säkerhets grej" att inte prata. haha

Men i varje fall. Branden var tydligen jätte liten men de va en elledning som brann så brandmännen var tvunga att hälla pulver på de som orsakade massa rök osv. Därför fick vi gå hem tiigare igår. Ganska najs!
Dessvärre var vi dock tvunga att vara i skolan idag.


skoldagen

Hej bloggen!

Jag vet att min familj och vänner hemma undrar hur jag mår efter det som hänt. Så jag tänkte berätta för er alla..

Skoldagen idag var ganska tuff. Vi lyssnade på ledsamma låtar under period 2 och jag fick ett litet breakout. De är fortfarande vädligt jobbigt att hantera mina känslor så jag gick till skolkuratorn för att prata. Hon är en jätte trevlig tjej och de kändes verkligen skönt att prata med henne medans mina tårar rann ner längst kinden. Efter de undrade alla vad som hade hänt, och jag kände mig starkare och kunde berätta hur läget var.
Som sagt, den sits jag är i nu gör detta mycket svårare än vad de hade varit hemma. Men folk som jag kunde skratta och gråta med till hur min farmor var.. För vi som kände henne vet att hon var en riktigt rolig söt liten farmor. Men ingen här kände henne, så jag har ingen direkt att prata minnen med för att bearbeta detta.
Iof vet jag att min familj är bara ett samtal bort om jag behöver dem.

I varje fall, de känns skönt att mina vänner från skolan vet vad som hänt och att mina lärare vet det med.
Jag känner mig starkare nu och vet hur jag ska hantera sorgen. Jag tänker på farmor och hur bra hon har de där uppe. Jag hoppas hon har de bra med sin man och sina föräldrar och att hon kan dansa och vara frisk för de förtjänar hon.

Jag ska ha ett sjukt bra år här i USA och inte sörja farmos död även om jag kommer vara ledsen ibland. För jag vet att hon vill att jag ska gå vidare, farmor kommer alltid finnas med mig vart jag än går. Hon kommer vara den som kan vaka över mig medans jag är iväg från alla där hemma. Och jag är säker på att jag ser henne snart igen här nere på jorden.  Och jag är säker på att hon kommer och kollar under mina uppträdanden och att hon finns vid min sida föralltid.

Så till min familj, oroa er inte om hur jag har det. För jag mår bra och jag har en jätte stöttande värdfamilj här. Jag älskar er allihoppa där hemma. Föresten åker jag till Canada om .... 2 veckor !!! :Dps. celie skicka bilderna

Aug. 23, 2011

hur är det i skolan? är det som i filmerna? :)

Ja skolan är verkligen precis som i filmerna. Min skola ser lite ut som på highschool musical filmerna. Folk som sjunger i cafeterian vid dom röda runda borden som alla sitter vid. Uppdelningen bland "coola" och töntar. Konstnärliga bilder på väggarna som folk med inriktning bild har målat. Vi har endast 3min pauser och trots detta så ser killarna till att dom populära tjejerna kommer till sina klasser. Alltså dom häntar och lämnar tjejerna vid sina klassrum. Skolsystemet är helt annorlunda och vår betyg ligger grundande i våra dagliga poäng. Dom dagliga poängen är lite som harrypotter systemetngefär. Man blir av med poäng eller man blir tilldelad.


Always togheter never apart, maybe in distance but NEVER in heart

Imorse fick jag ett samtal av min mamma. Något som förändrande min dag totalt. Min farmor gick bort i natt.


För er som inte vet har min farmor varit sjuk i cancer sen flera år tillbaka. Hon har kämpat och kämpat och blivit av med cancern som för ca 1år sedan kom tillbaka. kl 4 imorse gick hon bort.
Det är otorligt jobbigt att detta har hänt. Även om jag är glad för att min farmor slipper lida mera. Jag hade så gärna velat vara hemma i Sverige nu så jag kunde sörja tillsamans med min familj. Jag har aldrig någonsin varit med om att någon i min familj har gått bort så de känns otroligt jobbigt för mig. Speciellt när jag har familjen så långt borta.

Att vara i ett helt annat land och inse att farmor inte kommer vara där när jag är hemma känns jobbigt. Och att inte ens få vara med på hennes begravning känns ännu tyngre.
Fast jag är samtigit så glad att ha minnet kvar från henne då jag sista gången träffade henne. Den dagen var hon stark, den dagen mådde hon bra.

Farmor var precis som jag. En stor del av min personlighet har jag fått från henne. Utseendet också för den delen. Om de inte vore för min farmor hade jag aldrig varit denna självsäkra tjejen som är envis som en åsna.
Jag har mycket att tacka min farmor för helt enkelt.

Sen jag var liten har min farmor varit sjuk. Hon har alltid kämpat och aldrig gett upp. Inte ens på slutet.
Hon har haft så många motgångar i sitt liv men ändo varit en sån stark människa och en riktig insperation för mig. Ibland ångrar jag dock att jag inte träffade henne så ofta som jag kunde. Men jag vet att hon älskar mig precis som jag älskar henne. Farmor var så speciell, inte som någon annan. Hon va så envis, rolig och charmig.
Jag vet dock att hon alltid kommer vara med mig att om de är någon hon kommer att spöka hos bland barnbarnen så är de jag, Jag hoppas jag får se henne snart igen att hon vågar visa sig. För hon vet hur mycket jag tror på andar.


Jag älskar dig farmor. Vila i fred <3


Lara croft Tägtström

skjuter sniper. Kännde mig ganska cool. Ni ska se min target map( jag fick till ganska bra skott) Skyller på pappas och mina sena kvällar med Halo


mera mä

Vad jobbar dina värdföräldrar med?

Min värdmamma
är hemma fru på heltid. Hon tar hand om barnen osv. Hon är en toppen mamma som alltid ställer upp för sina barn.

Min värdpappa är utbildad sjuksköterska men jobbar för tillfället inom millitären som flygplanselektrike. Han är också med i millitären som försvar och han kanske ska åka på träningsläger i 5månader till Texas för att öva inför att han ska till afganistan om ca 1år.


Mitt första brev

När jag kom hem idag hade Kortnai lagt ett brev på min säng. Jag har äntligen fått mitt första brev hit till USA!
från EF dock.. haha


fick en T.shirt och lite information.

Pig Roast

Vi var på pig roast idag! dem hade grisen med fullt ansikte snurrandes på grillen. haha typiskt amerikanskt

Tävling för barnen


De blåa och oranga är en liten pool med en stol. Man skulle skjuta en boll mot en platta så personen på stolen trillar i vattnet.


Föresten, gillar ni starwars klubban?

Hemma igen!

Så idag har varit ylligare en lärorik dag med nya erfarenheter!

Vi vaknade upp väldigt tidigt för att åka upp till flygplatsen för att hänga med min värdpappa Phillip in på deras millitärbas. Vi fick kolla på flygplanen och se hur hans jobb ser ut. Sen efter de åkte vi vidare mot bergen och sköt lite med riktigt stora vapen.


På Millitärbasen


skjuter lite!


Smörgårdsbord!


Millitärbasen


ja som ni ser , jag e ganska cool.


Susi

Ennu en dag med massvis av nya erfarenheter

Borde verkligen sova nu för jag ska upp tidigt imorgon och göra något vädligt roligt men farligt ;) vad de är får ni veta senare.
Men jag ska slänga in ett inlägg här först med bilder för att uppdatera er om min dag med drivein movie och pizza bak.

Mötte upp ett par utbytesstudenter hos en kille från Kina som bor i ett vädligt fint hus. Jag är den kortaste tjejen på bilden om ni undrar.. hah


Helt fatastiskt fin utsikt från huset. Som ni ser bor vi i ett väligt tort ( nästan öken ) klimat här med massa berg. Något jag inte alls är van vid, och som jag bara älskar.


Susi och jag!


Kortnai visar stolt upp att hon är min värdmamma


utbytesstudent och jacob


Jacob och jag


Britney och jag!


min hostdad Phillip visar stolt upp sin pizza


dock råkade han tappa en del..
Drive in movie , förlåt för dålig bild men lincen blev typ smutsig


Vi tjejer myser i bilen och kollar på filmen.

Så hur de funkar med Drive in movie är vädligt enkelt och skojj. Man kör in sin bil på området och parkera med baksidan mot skärmen. Sen har dem flesta amerikaner en stor bil så de fäller ner 3raden i bilen åt andra hållet och gör de till en soffa. Sen har man bagaeluckan öppen och sen tar man med sig massa täcken och stuff. De är faktiskt jätte mysigt och man ser otroligt bra.
Dessutom fungerar ljudet skit bra eftersom de automatiskt koppals upp till en speciel " radiokanal" så man får ljudet direkt ur bilen.

Men nu ska jag sova för imorgon ska jag som sagt göra massor med roliga saker!

.,.

Har dina vänner varit stöttande sen du bestämde dig att åka? Hur reagerade folk när du sa att du skulle till USA?
Vilka regler är det som gäller på skolan?
Har du hittat några amerikanska vänner än?
Är amerikanska killar annorlunda än svenska killar?
Vilken är din favoritaffär i USA? :)

Hoppas du har det bra!


Jag har gammla vänner som vetat om min USA resa en lång tid, dem har alltid varit söttande i alla längen. Men jag umgås helt ärligt inte så mycket med vänner sedan högstadiet eftersom det var en väldigt jobbig period i mitt liv stundtals och jag trivdes inthe med alla människor omkring mig.
När jag sedan började gymnasiet hade jag redan börjat boka min resa till USA. Därför visste min klass redan innan jag började få vänner att jag skulle lämna dem 1år senare. Men mina vänner har alltid söta kick ass kommetarer som bara får en att må bättre. Har världens sötaste vänner när de kommer till att uppmuntra mig till vad jag verkligen vill göra. Visst, såklart har dem sagt " du får inte åka" men jag vet alltid innerst inne att dom vill att jag ska leva mina drömmar.

Jag har hittat en bunt amerikanska vänner. Vänner som verkligen är jätte trevliga än så länge, men de har bara gått 3 skoldagar så jag känner dem såklart inte så bra. Men jag känner mig helt klart välkommen.

Amerikanska killar är ganska olika mot Svenska killar. Vissa ameirkanska killar är väligt snygga och dem är definitif mer "mjuka" till sin personlighet än vad svenska killar är. Dem har mer respekt för tjejer men dem flirtar precis lika mycket som svenska killar. Visst har vi väligt snygga killar i sverige, men dem blir lixom inte så " snygga" om man tänker på deras personlighet. Amerikanska killar har oftast alltid en väldigt härlig och charmig personlighet lixom.

favoritaffär här i USA måste vara forever 21 om de gäller kläder. Och Sephora om de gäller smink helt klart!

Drive in movie


Som ni ser på bilden så jag idag få uppleva min första drivein movie med massa folk (: Ska ta många bilder och så. Förlåt för dålig uppdatering dem senaste dagarna men de har varit mycket med skolan. Ska försöka hålla er lite mer uppdaterade med bilder.

#

haha älskar denna frågan så tänkte svara på den!

Hur säger man Tua på amerikanska?
Alltså jag försöker verkligen lära mina vänner här i amerika att säga Tua så som de uttalas i Sverige. Men dem har väldigt svårt för att säga U som vi gör därför blir de O istället. De hela slutar alltid med att folk säger Toa fast jag lärt dem hundra gånger. Jag har såklart förklarat att Toa betyder Toilet på Svenska lixom.. Så dom kännde sig dumma och nu heter jag typ Twaaa or
 " Sweden". Påtal om de så kallar min Teater lärare mig för "our Swedish girl" hon älskar verkligen mig haha. Seriöst jag ÄLSKAR min teater klass dem är helsköna.föresten så har jag försök att ha fårgestund här på bloggen men ingen verkade vilja fråga något på beställning ^^, är ni intresserade av ett nytt försök eller inte ? För jag vet att de är jätte många bilvande utbytesstudenter som har väldigt onödiga frågor om USA. Vilket jag också hade såklart innan jag kom hit. Men kom ihåg att inga fårgor är dumma. Seriös fråga typ " Vad är Ben and Jerrys" om ni vill!

fler frågor , älskar!

Tänkte besvara fler frågor, de är alltid lika kul att få era frågor :)


det där med doggybag! hur fungerar det?? =)
/nyfiken

Jag tog förgivet när jag hörde från min syster att man kunde ta hem doggybag från restaurangen att detta inte var så vanligt men att de gick om man frågade efter de. Men oavsätt hur liten köttbit eller pommes du har kvar eller vad de nu än är du äter så frågar alltid personalen om man vill ha lådor att lägga maten i. Sedan får man själv lägga i maten i lådorna och så få man dem i en påse med sig hem. Enkelt och lätt. Lådorna ser föresten ut lite olika beroende på vart man går men de är papperskatonger.kommer du och susi bra överens?   går hon på samma skola som du?

Susi och jag går inte i samma skola eftersom jag går på en privatskola tyvärr. VI kommer jätte bra överens och jag är glad att ha henne som min värdsyster. Har alltid någon att prata med när ingen annan amerikan här förstår. Vi pratar om allt mellan himmel och jord och jag känner verkligen att jag kan öppna upp mig för Susi. Vi har fällt ett par tårar tillsammans och de har typ gått en vecka. Vi är tighta och jag är SÅÅ glad att ha en värdsyster. I början trodde jag inte att de va någon bra idé att dela en värdfamilj men någon annan student för att man inte får lika mycket uppmärksamhet. Men min syster övertygade mig om att de va skojj, och jag håller verkligen med om att de är ett stort plus hur olika man än är så har man ändo något gemensamt. Drömmen om att vara utbytesstudent, så med tiden hittar man bara fler och fler saker man har gemensamt. Eller saker som man velat uppleva. Man har alltid någon att dela att skojj allt nytt och roligt med.
Dessutom är våra värdföräldrar väldigt rättvisa med Susi och mig trots att jag egentligen inte var plannerad som deras utbytesstudent för detta år känner jag mig verkligen lika välkommen som Susi i familjen. Vilket såklart är skönt, ( säkert för mammsen och Daddy mä )

Så var första skoldagen klar


Ni ser inte min skoluniform så väl. Men de kommer bättre bilder
Första skoldagen var fantastiskt!

Levde livet som rockstar idag om jag ska va ärlig. De börjarde i min första klass US history där jag satte mig själv vid ett bord när jag kom in. 3 sekunder senare vad mitt bord fyllt med 6 killar. Skolans populäraste killar som frågade mig massvis med frågor. Dem är skit trevliga!

Varje lektion jag hade var med olika klasser så jag fick ganska mycket uppmärksamhet. Alla ropade mitt namn i korridoren osv. När de blev dags för lunch kom ett gäng tjejer och killar och frågade mig om jag ville sitta med dem så de gjorde jag. Hade med mig min egna skollunch eftersom dem som erbjuds på skolan är ohälsosam.

Under dom sista lektionerna gick jag lite vilse men min nya bästis ( en av killarna från US history ) den blonda killen ( som jag glömt namnet på :( ) hjälpte mig som tur var. Första dagen på en amerikansk skola va verkligen som på film. Alla olika gäng vid olika bord. När klockan ringde så skulle alla vara i sina klassrum annars fick man 10 minus poäng. Killarna gick med mig till min lektion för att lämna mig och sedan när lektionen var slut för att hämta upp mig.

Dessutom älskar jag alla mina lektioner förutom US history och Matte då.
Kan berätta mer senare nu ska jag byta om .. har fortfarande skoluniformen på.

.

Jag pallar inte datorn idag, kanske video bloggar senare ? :)
Ska försöka få med mig Susi till dollarstore också för attt kolla va som finns där.

All in

Jag har varit här i över en månad. Tiden går så fort när man har roligt. Jag kan inte tacka min familj nog mycket för att jag får den här chansen i livet. 
Det här är något jag drömt om så otroligt länge, något som jag alltid har velat göra med mitt liv. Imorgon är början på yttligare en dröm som ska gå i uppfyllelse. Att få studera avancerad teater i USA. Jag är så himmla lyckligt lottad att just jag fick gå på skolan, något som kommer vara guld värt i mitt framtida CV.

Jag är så redo, så himmla berädd på att börja de här året på riktigt. Smekmånaden är över, nu kör vi!


Svar

Hey there.
Har en fråga: varför har ni skoluniformer? Är det något speciellt med skolan att ni ska använda det?
Har Susi någon blogg?

Hejhej!

Det är inte vanligt att skolor här i USa fortfarade använder sig av skoluniform. Men när man går på privatskola så är det lite vanligare. Min skola är en privatskola därför har vi skoluniform :) De är väl inte direkt något speciellt med det förutom att de ser lite redgare ut på en skola som är en arts school. Alltså, dans, musik, kör, teater och bild. Skolan åker på tävlingar och har mycket shower då man behöver ha en skoluniform. Så jag tror de är mest praktiskt.

Tyvärr har min värdsyster Susi ingen blogg, kom ihåg hon är tysk ;)Softa


Världens godaste drink som jag och Susi dricker gämt. Med krossad is direkt från kylskåpet :) mums.
Idag vilar jag och susi upp oss inför skolan med Glee, Ugly Betty och andra serier som vi kan kolla på gratis på Netflex. Snart ska vi se Glee filmen.. finns den i Sverige? den finns här i varje fall,


föresten.. jag Älskar mina nya skor

Skoluniformen


Sneakpeak på min skoluniform! Ni får se hela outfiten på Onsdag då de är min första dag i skolan,

Hör upp blivande utbytesstudenter!


Dehär är min riktigt coola mobil. EJ mobilkamera eller musik.. men den funkar! Köpte den som sagt eftersom de är de billigaste alternativet om man vill ha fritt sms inom USA och obegränsad telefontid.
Så jag tänkte erbjuda vem som helst som åker som utbytesstudent till USA 2012-2013 att ta över min telefon gratis. Det enda man behöver betala i månaden för denna telefon är ca 30dollar.
eran vanliga mobil kommer att funka här, men då kommer ni behöva betala 60 dollar i månaden för samma tjänster. eller om ni åker med Ef och använder EF simkort kan jag meddela att de är betydligt dyrare än detta. Så hojta till om ni vill ha den efter mitt utbytesstudent år här.

Födelsedagskalas

Britneys brithday present from me :)En ABC telefon som skickar sms och ringer ! Sten cool


(:

Jag saknar er..

första jobbiga stunden

Jag är ganska tom på ord idag. De har inte hänt något speciellt. Ringde hem och fick reda på saker som kändes ganska tunga att få reda på även om de är något jag har varit förberädd på. De är jobbigt att vara så långt borta från någon man vet behöver en.

jag älskar er alla där hemma och jag saknar er. Men jag längtar inte hem så oroa er inte. Jag trivs så himmla bra här även om jag hade velat finnas där hemma just nu.

Bortskämd

Heey bloggen. Idag har vi bara varit i kyrkan än så länge. Jag och Susi fick lite nya vänner som vi ska hänga med på en amerikanskfotbolls match snart.
Det¨är så roligt för min värdmamma vill verkligen att jag och Susi ska få uppleva en riktigt stor amerikansk prom och homecomming. Så därför försöker hon presentera oss för killar som går på stora skolor så dom kan fråga oss till prom.  Än så länge har vi inte träffat så många men förhoppningsvis får vi oss varsin promdate både på den stora skolan och på våra egna skolor haha!

Men i varje fall skolan börjar på onsdag. Ska bli så kul att träffa alla och få vänner. Även om jag klarar mig bra med Susi ;) emh imorgon är de min värdsyrra Britneys födelsedag. Hon fyller 2år så vi ska fira henne lite. Jag kan visa vad jag köpt till henne sen!
Sen ska vi kanske ut och skjuta med stora vapen! naajs.

näherre nu ska dra pusshej

När man blir bortskämd av de ständigt soliga vädret ute blir de lätt kyligt när man kommer in på kvällen. Älskar att chilla med min onepice!

Utkast: Aug. 14, 2011

Anonym: Kul att du bloggar mycket igen :D
Har du upplevt några kulturchockar än?
Lagar din värdfamilj nyttig mat?

Lägg gärna upp bilder på din skoluniform sen, hade varit kul att se :)

Kram!Hej trevlig att du skrev, vem du nu än är. Jag försöker blogga så mycket jag kan och uppdatera er om vad som händer här på andra sidan Atlanten. De flesta inläggen kommer som ni säkert lagt märke till upp under natten i Sverige eftersom de är då jag har tid att blogga här ( runt 5-6 tiden )

Angående dina frågor så kan jag inte direkt säga att jag har stött på någon kulturchok. Visst finns de saker som är väligt annorlunda här i USA emot Sverige. Vissa grejer görs på olika sätt här också som tex: biltävttarna är annorlunda, bankerna är annorlunda, matbutikerna är annorlunda osv osv osv..

Men en av dem grejjerna som jag upplevt här som jag inte är alls van vid är att be 3 gånger om dagen. Min värfamilj är väligt troende om man gämför med hur dem flesta svenskarna är. Så vi ber 3 gånger om dagen och dem går till krykan varje söndag i 3 timmar för att utbilda sig inom deras tro . Dem tror på gud men de är momorer vilket många här i Idaho är.
Ta de inte fel nu, jag har absolut inget emot att be 3 gånger om dagen eller hänga med till kyrkan ibland. Jag respekterar deras tro men de är vädligt annorlunda mot vad jag är van vid

Sen om min familj äter nyttigt var en bra fråga. För många av er vet att de flesta amerkaner äter väligt onyttigt och ohälsosamt. Men jag har lyckligt nog hamnat hos en familj som se till att alltid äta sallad till sina mål. När vi går till resaurang sparar vi alltid häften av maten att ta med hem som doggybag.
Sen planterar de sina egna grönsaker och se till att baka sitt egna bröd från grunden osv.
Så jag har kommit till en familj som äter ganska nyttigt. Eller ja inte för ohälsosamt i varje fall och de är jag jätte glad över :)


fortsätt ställ frågor , de gör min bloggande enklare!Shopping som så många gånger förr

Så idag bestod dagen som många andra dagar här i Idaho av shopping.
Eftersom skolan börjar snart så har vi en hel del att shoppa


En del av alla skolgrejjer. Skolan kräver tydligen att man måste ha massvis med skolsaker så de blev en hel del. Men de va billigt (Y)


Ena skolväskan ( den är egentligen mycket finare röd men de sysns inte på bilden ) som kostade typ 24 dollar på rean! Hade typ kostat 80 dollar innan


Skolväska nummer två. Hade kostat 40 dollar men kostade mig endast 8 dollar! naajs


Mina nya skor... vinterskor! Kostade bara 22 dollar. Köpte dem som en födelsedagspresent till mig själv

Sen har jag köpt ny mobil och andra grejjer. Visseligen en jäkla skitmobil bara för jag inte pallar slösa pengar på en mobil jag inte kan använda sen.

Roliga saker i närheten

Så jag vet att många av er är nyfikna på vad som finns att göra här i närheten och vad jag förmodligen kommer göra under min vistelse här

Vi har bland annat en vattenpark bara 15 min ifrån oss som heter Roaring Springs som jag definitift kommer åka till!


Och precis intill finns även en funpark med jätte stor minigolf bana som är jätte cool. Gokart och några båtar i vattnet som man ska krocka varandra med. Sen finns de spelhall och alla möjliga mer grejjer. Detta är självklart också en grej vi kommer göra.


Sen har min värdpappa Paintball givär så vi ska ut och köra paint ball med ett gäng snart och sen ska vi även skjuta lite vanligt också med hans vanliga givär uppe i bergen.


Sen har vi jätte mycket berg här så de kommer bli en del skidor i vinter eftersom vi får gratis lifkort under sesongen för vi är utbytesstudenter :)

Sen finns de massvis med andra roliga grejjer att göra också under sesoner. Bland annat ser jag väldigt mycket fram emot att skaffa en halloween kostym i Nampas Halloweenbutik som är lika stort som Maxi eller andra sormarkander i Sverige. Fyllda med bara grejjer för Halloween och endast öppet under den tiden på året.

Vi håller på att plannera resor också runt om i USA. Vill inte berätta för mycket innan något är bestämt helt men de lutar mot dessa:

 
Vancouver i Canada


SanfranciscoNew York


Seattle


OregonSen kanske jag får chansen att besöka Arizona,Utah,Hawaii och andra delar av Idaho.

Bada

Så imorgon behöver vi inte hoppa i poolen på baksidan för att kyla ner oss i den ständiga värmen. Vi ska nemligen till en lake i närheten (:

Dessutom har vi fortfarande shopping att göra bland annat på ett outlet med märkeskläder. Lite skolsaker och jag behöver fortfarande mer skoluniforms grejjer. Dessutom ska jag hämta upp mina tröjor som blivit broderade med skolans logga också så jag kanske visar er skoluniformen imorgon eller något (:

Golf på ett annat sätt

Okej så idag gjorde jag som sagt svenska köttbullar. Som jag inte var helt nöjd med eftersom de blev lite torra ( förmodligen för vi inte hade samma slags kött som vi har i Sverige ) och dessutom inte så runda och fina som jag ville ha dem. Dessutom hade jag velat haft lingonsylt på dem


Så här är resultatet.. haha, Men min värdfamilj sa att dem var goda. Förmodligen eftersom dem inte ville göra mig ledsen ! haha


Oväntat nog kom de också över två killar på middag. Dem är 18 och 19 år och jätte trevliga! Jag hade träffat dem förr men inte Susi. Så vi spelade spel tillsammans och sen bestämde vi oss för att pröva frisbee golf med min värdpappa eftersom ingen av oss fyra hade direkt provat de innan. ( jag en gång när jag va 10 men de gills inte )


Susi kastarsjälva korgen som man kastar frisbeen i


min rosa frisbee ( förvånade ? )


De är kul att testa så mycket nya grejjer här i USA därför försöker jag och Susi göra allt vi blir medbjudna på!

24/7

Godmorgon på er!

Först och främst vill jag säga tack till alla otroligt fina kommentarer jag fått av er läsare. Det betyder otroligt mycket att få feedback så jag vet att min blogg uppskattas av er.

Idag.. kommer dem två näst älsta barnen hem hit. Dem har varit hos sin mamma en vecka så nu blir de fullt hus på nio personer. Jag och Susi kommer jätte bra överens och vi har väligt roligt tillsammans. Så de känns skit roligt att ha en värdsyrra!

jag vet inte rikgit vad vi ska göra idag, jag ska passa barnen medans Susi och Kortnai signar upp henne för skolan.. sen ska laga svenska köttbullar till hela familjen+ grannarna. Vilken press! Och jag som skrytit om dessa köttbullar så.. haha

Sen någong gång ikväll ska vi till en butik och handla dem sista grejerna inför skolan. Såsom väska och pennor osv. Blir någon gång sent eftersom butiken har öppet 24/7 tänkte vi passa på när barnen sover eller något :)


En dag på shoppingcentret

Så jag antar att ni är nyfikna om vad jag har att säga om shoppingen här! Och jag är sååå glad för att jag bor i storstaden för butikerna här är stora och najsa.

Mina absolut favorit affärer är bland annat

Victoria secrets ( såklart )
Forever 21 ( som HM fast bättre )
Abercombie
Hollister
Sephora ( massa bra smink )


Susi utanför mallet


Kärlek.. ville ha allt där inne med Susi stoppade mig.. tydligen måste man spara pengar :(


Susi och jag :)


påsarna


Starbucks Mango smoothie


Victoria Secret


Kollade efter promdress


Dagens shopping innehöll , victoria secrets body scrub


Shorts!


baksidan


en söt stickad tröja från Forever 21, med en liten ficka på bröstet


Mjukis shorts :)


ansiktskräm, cocobutter,läppglans och en eyeliner

Nu blir det shopping för hela slanten!Hejdå...

Amerikanska Bullar

såhär ser amerikanska bullar ut för er som undrade.. smaken är dessutom inte den samma som Sveriges bullar.
sen har dem massa glasyr på sig såhär..


här är föresten några kända bullsmakare

Presenter


Så jag har inte visat er att jag var och shoppade i Boston när jag var där, så jag tänkte visa er nu.


Detta fick Susi av mig som en liten present från Victoria secret, kommer förmodligen köpa mig själv en lika dan eftersom jag älskar victoria secrets dofter sedan jag fick ett paket med de på alla<3dag från Oscar


Och de här är vad jag fick från Susi


Så sött litet armband


Som kom i en vädligt söt ask!


The arrival!


familje bild på flygplatsen!


jag med dom nya utbytesstudenterna! Susi står till höger om mig :)


Här är föresten en annan bild på familjen innan de hämtade upp mig för 10 dar sedan


Lite camp bilder..

Här kommer bilder som ni inte fått se än!


väntar på att få busa till de på Julias tröja..


yeah i did it!de  står shake it..


föresten Tobias , nästa gång ska jag sätta kameran någonstanns som du sa :) tack för tipset!

När man är lat..

var lite lat idag och förövrigt hela dagen så de blev et videoinlägg istället för att skriva.


Netflix, film när du villSå nu tänkte jag berätta vad de var för awsome program som jag berättade om i förra videobloggen...

När jag kom hit berättade min värdfamilj om något som heter Netflix som är ett program man har i TV:n. Ungefär som spotify..
Där finns nästan värdens alla filmer och de är bara att klicka på dem och sen kan man se filmen. Det är vädligt populärt här i USA och kostar runt 7dollar i månaden. Vilket är ingeting för så mycket filmer. Snacka om att kvällen är räddad alla dar i veckan.

Hur som helst.. skulle dem inte ha någon av dem filmerna man vill se kan man beställa hem och få den dagen efter.

Ibland önskar man att Sverige kunde varit lite snabbare med att skaffa samma system. Men de kommer väl!

Godmorgon på er

Jag vaknade nyss och är nu redo för yttligare en dag här i Idaho. Idag är inte vilken dag som helst utan idag kommer äntligen min nya värdsyrra från Tyskland hit vilket jag ser fram emot jätte mycket. Dessvärre kommer hon inte för ens halv nio till Boise så de tar ett tag innan vi får träffa henne.

Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, mest förbereda ankomsten av Susi tror jag..


Den här skylten gjorde jag till henne igår som vi ska ta med oss till flygplatsen (:

Shoppa!

Jag har inte shoppat någonting än i USA eftersom jag vill spara mina pengar till saker som jag måste ha. Så som skoluniformen och pengar till att skriva upp sig för skolan osv.. Och skrivböcker .. osv osv osv

Dessutom vill jag vänta på min hostsister så vi kan shoppa tillsammans! .. Men idag gjorde jag ett undantag, detta är vad jag fick med mig från frisören idag


jätte stora shampon och balsam... 130kr! ( GALET )


Hårinpacking 60kr


värmeskydd.. 40kr

tänk er att allt detta kommer från en fin frisörsalong med vädligt bra produkter och jag fick allt till ett pris av 37dollar vilket är INGENTING :D så nu vet ni hur billigt de är här

Godnatt på er


Jag och lillsyrran hälsar er en godnatts sömn Sverige!
Nu ska jag och äta middag. muuums.

Idaho arts

Nu har jag regristerat mig för skolan. Det är som jag många gånger innan berättat så är det en Teater skola!
Skolan är helt fantastisk och jag älskar den redan. Alla verkar vara så excited över att ha mig där på skolan så de ska bli så himmla kul.

Jag ville som sagt bli Senior, men jag blev Junior vilket betyder att jag är i 11 klass vilket jag skulle varit i Sverige nu också. Men för min del känns de faktiskt ganska bra att jag inte blev Senior nu för då behöver jag inte ta lika svåra klasser.


Period termin 1.
1 US history
2 English
3 Dance 2
4 Advanced Acting
5 Audition Choir
6 Geomentry S1
7 Study hall ( man gör läxan istället för att göra den hemma ;)

Känner mig helnöjd med mitt schema. Inser nu vilka erfarenheter jag kommer att efter ett år på denna skolan. Nog om att jag får sjunga och dansa men jag kommer också ta den svåraste kursen i Acting och uppträda en hel del. Allt på engelska.
Justnu är jag så glad! :DHAHAA... i skolan behöver man ID kort


Mitt nya hus

Skulle egentligen lagt upp denna i söndags, men de funkade inte. Bättre sent än aldrig!


Jag lever!


Hej bloggen! Och alla 200 dagliga läsare , kul att de är så många som läser! Stor kärlek till er alla, hoppas jag kan fortsätta hålla ert intresse uppe.

Idag var jag som sagt och flöt på floden i ca 2,5 timmar. De va skit kul eftersom de va kanska strömt och flera vattenfall! jag överlevde, trots att jag blev blöt och alldeles blå om rumpan. Det var jag och min värdpappa som anordnade det hela och fick med oss 4andra utbytesstudenter vilket var kul eftersom jag bara hade träffat den ena tyska killen innan.
tyvärr blev de ju dock inga bilder från floden eftersom de va väldigt blött!


Imorgon, eller ja snarare om ngra timmar för er. Eftersom kl är snart 8 på morgonen hemma i Sverige.. så ska jag till min skola och välja kurser. Har bestämt att jag ska försöka ta så lätta som möjligt eftersom jag är här för att uppleva kulturen och inte för att tycka skolan är jobbig. Men vi får se va de blir och va jag måste ta, hoppas även på att bli en Senior i skolan. Vilket betyder att jag får va med om graduation!
Föresten, min värdsyrra kommer om 2 dagar! Längtarr!!

Glass i stora stora lass


Vet ni va de här är? Ett normalstort glasspaket som innehåller flera liter. ( bilden gör glassen ingen rättvisa)
den är mycket större i verkligheten än va de ser ut.

allt i USA är så mycket större än i Sverige!

Floating down the river

Om ni undrar vad jag gör idag så är jag iväg på 2,5 timmars floating down the river! Boise som ligger ca 20min här ifrån och som också är Idahos huvudstad har en stor flod med ca 3 vattenfall. Så idag är jag och ett gäng andra utbytesstudenter iväg och flyter omkring i stora badringar ner för vattenfallen och genom floden. Kul va?Bilder från dagen

Jag ha precis badat i poolen och nu tänkte jag blogga lite om dagens BBQ. Alltså de roliga var att vi va i parken, jag tänkte mig något lätt. Nivet hur vi svenskar är ( vi gör de så lätt som möjligt ) som tar med oss engångs grillen och grillar en korv. Vi kanske har en flaska saft med oss och en bulle men de är allt lixom.

Amerikanare där emot.. tar med sig hela sitt hus ner till parken för bara någon timmes BBQ. Alltså en stor grill i bilen, kartoner fulla med olika små påsar chips. Frukt i massor, säkerligen 8st frysboxar fyllda med is och alla olika sortes läsk och vatten. Flera paket kakor och massor med tillbehör! Dukar till borden och servetter till alla.min söta värdmamma!


Söta värdsyrran... hon är vild!!!


Grillen haha. det var alltså denna dem tog med sig i bilen. och juste bordet också.. till ingeting.. haha


Phillip min värdpappa.


Oh kolla vad Jacob äter! zoo apor, blev ganska populärt bland småbarnen.. och phillip.
Här är min host grandpa. Han är cool! Han vet i princip de mesta om Kalmar eftersom han pluggat på allt om Sverige och Kalmar. Jag diggar han stenhårt! Han är verkligen jättetrevlig, precis som min värfamilj som jag bara älskar mer och mer för var dag som går!


Den årliga bilden


Här är en bild på alla studenter från camp samlade på en bild! jag sitter i E:et med svart tröja! hitta mig om ni kan ;)

Vi gör det igen

 Bestämde mig för att stanna hemma från kyrkan idag eftersom jag inte känner mig helt på topp. Har fortfarande en jobbig förkylning så som många andra svenskar hade på campet. Igår var de som sagt BBQ och idag blir det det igen! Min familj gillar BBQ och de gör jag med så inget emot mig att vi åker till en park för att möta upp folk och grillar lite.
Älskar köttet här i USA de är mycket bättre än de i sverige, amerikanarna gör iordning sin mat i så många timmar innan och låter de koka länge innan de sververas så att köttet nästa rammlar av benet. GOTT!!


fyller ut med bilder ni inte fått ta del av än:)


vi hörs senare! Pussjag är hungrig

Jag och Louise i vårat vardaliga morgonhumör! saknar denna flickan något enormt mycket, känns ändo skönt att veta att jag kommer få träffa henne under året. Louise och jag kom verkligen varandra nära under 2 veckor på camp och de är ingen tvekan om att jag ska till Gävle efter USA för att festa med denna brud!


Mitt rum på campet

Min beskrivning


Mr handsome

här är min docka, visst e han snygg? Han passar perfekt i min Amerikanska hylla


här är den riktiga Brett!

på tal om drive thru

Jag berättade för några dagar sedan om drive thru bank. Kortnai såg igår till att jag fick uppleva de hela och de va faktiskt ganska skojj. Dom hade kapslar där man skickade in sina pengar som slussades in i rör till kassörskan. Så onödigt när man ändo kan gå in lixom... trodde bara banken var till för att hämta ut pengar men tydligen inte. Man kan tydligen få hjälp av kassörska med vad de än är för ärenden man har ^^

Nog om det...


Något ennu värre som jag fick reda på att dem också har här är i USA är DRIVE UP WEDDING förstår ni? Man kan alltså precis som man gör på donken köra förbi en glasruta säga vilka de är som ska gifta sig för att sedan vänta någon minut och köra vidare till nästa lucka till en präst för att gifta sig. Hur sjukt är inte det?!
Visseligen är de ovanligt just där jag bor, men i tex Las vegas är de ganska populärt. Vem vill ens gifta sig så random? haha..


00.00 hos erHey bloggen!

jag har som vanligt fullt upp vilket bara är roligt. Idag har vi varit på min första baby shower och förmodligen också sista. Det var inte de roligaste eftersom jag inte kännde någon och dem flesta var 40+ där. Men baby shower i sig var roligt, vi hade lekar och priser och massa annat. Och något som är typiskt Amerikanskt är också att dem verkligen överdriver med dekorationer här för bara små fester. Vilket gör allt mycket roligare faktiskt.

Ser definitift fram emot julen när man får se alla dekorerade hus och ge bort fina presenter och kort,

alltid lika roligt att gå och strosa i matbutikernas present avdelning. Stort stort med massa fina dekorationer, balonger och allt möjligt kul.


Nu ska jag hjälpa Kortnai med de sista inför vår BBQ som vi ska ha hos oss ikväll. Ska förmoligen också slänga mig i vår pool en stund!

Ikväll kommer det gäster hit och ska delta på vår BBQ och smaka vår fantatiskt goda oreosglass kaka!

Kultur

Hej bloggen!

Förlåt för dålig uppdatering här men de händer så sjukt mycket nu förtiden ;) USA är amazing helt enkelt, finns alltid något att göra här. Speicellt när man bor i storstan som jag gör här borta.

Idag har jag och min värdmamma Kortnai handlat lite skoluniforms kläder till mig. Dom är kanske inte dom snyggaste men de funkar helt enkelt. Här finns massvis med stora shoppingcenter med Macy's. Dem flesta butikerna är outlet butiker vilket betyder att de är 75% off året om. Därför lyckades jag få riktigt bra märkes skoluniformer.  Bild kommer senare

Sen tog barnen en nap. Vilket jag och Kortnai också lyckades göra på soffan. haha great! Efter de åkte vi till Kortnais mamma och hälsade på för att få biljetter till baseball game. Fick en rolig liten docka också som ska fylla min Amerikanska hylla i mitt rum. Men som sagt bilder kommer sen...

Annars har vi bara varit ute och ätit på en Mexicansk restaurang. Vilket var super gott. Men dem amerikanska rätterna är SUPER stora vilket betyder att man typ alltid lämnar mer än häften kvar på tallriken. Därför har alla resturanger " doggy bag" som man kan ta med sig sin överblivna mat hem och äta den senare. Lite roligt tycker jag. Blev också välfigt förvånad över att de plötsligt ställdes en Cola på mitt bord när jag redan hade en halv full. Nu gjorde hon fel tänkte jag och kollade undrande på alla andra.. Då familjen förklarar för mig att alla restauranger i USA har fri påfyllning efter halva glaset. Så har man druckigt upp sitt första halva så får man ett nytt helt gratis. Gutt sa jag och drack belåtet.

Anyways, jag älskar allt här borta och jag är otroligt tacksam att jag lyckats få en sådan kärleksfull härlig familj. Dem har alltid roliga aktiviteter för mig att hänga med på vilket såklart gör vistelsen här mycket roligare.Så ni behöver inte alls oroa er där hemma!

Godnatt Sverige,
Godnatt alla älskade vänner.
Godnatt Mormor och Morfar.
Godnatt plye<3
Godnatt Celinski, Mamma och Jope.


Oscar om du läser detta så älskar jag dig och saknar dig!


Drive in Bank?


Efter 3 dagar här i nampa så har jag upptäckt några typiska amerikanska saker. En av dem roligaste hitintills måste vara Drive in Bank.
Seriöst, när amerikanarna ska ta ut pengar här så kan dom inte ens kliva ur bilen för att plocka ut pengar. istället har dom en dive in!


BWW


Idag var vi på en restaurang här i Nampa. Det var en jättecool sportsbar med massa tv apparater och väldigt god typisk amerikansk mat.
Egnetligen skulle jag till en äventyrspark också men eftersom jag var sjuk tidigare idag så kunde jag inte åka. Nu känner jag mig i varje fall väldigt mycket bättre.

MAMMA- om du läser detta så måste du skicka farmors adress till mig på FB. viktigt viktgt!

Mitt nya rum


mina finisar är såklart på plats på mitt nattduksbord!
Visst är de fint ? Älskar mitt nya rum :) Kortnai har verkligen lagt ner tid på detta vilket jag uppskattar till hundraprocent!

hejsanhoppsan lillebror

flera bilder..


på planet till värdfamiljen


jag packar upp mina grejjer, Lite av mitt rum ser ni här också.


sweetie jacob hoppar på hästen. fint mitt nya hem är va?


presenter från MR fendall<3

Hi

Hejsan bloggen!

Förlåt för dålig uppdatering men jag har helt enkelt bättre saker för mig här ;) Jag är dock sjuk vilket suger då familjen nog måste tro att jag är super booring. Hur som helst skulle jag visat mitt rum idag eftersom jag vet att ni är sjukt nyfikna, men tyvärr så har jag tappat bort min kamera ( klant ) så jagfår vänta tills jag hittar den!

Ikväll ska jag och träffa en annan utbytesstudent som heter Morgan sen ska jag Kortnai och Rissa ut och äta på resturang.
Min Hostfamiliy är underbar

Ja eftersom jag inte är kvar på EF camp längre så har ni säkert listat ut att jag kommit fram till min värfamilj.
Dom har helt underbara och jag älskar att bo här. Mitt rum ska ni få se bilder på senare eller kanske en video på.

Hur som helst så kommer bilderna upp senare. Vi plannerar senare i veckan att åka till en park, gå på mallet som ligger bara några minuter från mig( dom har Macy's outlet där med 70% off året om) Sen ska vi på baseboll game och en vattenpark. Sen kanske jag ska åka ring efter båt och sådana grejjer.
Har helt eneklt fullt upp med att träffa folk och göra aktiviteter. Idag kommer nog Annette hit och umgås med mig medans jag passar barnen eftersom Kortnai och Phillip ska till sjukhuset.

PUSS PUSS på er så hörs vi senare ikväll kanske;)

När första resan tar slut

Hej bloggen!

Nu är jag äntligen tillbaka från min lilla paus. Om ni undrar vad som har hänt så har jag åkt ifrån camp. Sista dagen på camp hade vi ett disco och fyverkerier vilket var awsome.
Dock kändes de jätte tugnt att lämna alla mina vänner från camp som har kommit mig väldigt nära. Speciellt min lärare Mr Fendall som var något extra för många elever på campet. Kommer sakna hans lektioner och allt roligt vi haft tillsammans i vår klass.

Hursomhelst, de var fett jobbigt att lämna alla bakom sig, jag var bland dom första som drog och trårarna bara rann ner längst kinden på alla av oss. EF camp är något jag alltid kommer att minnas och alla som funderar på att åka dit. TA chansen för det är verkligen riktigt roligt. Dock inser man nog inte det för ens campet är över.

Här är lite bilder som jag inte postat än.
RSS 2.0