Hur en vanlig dag kan se ut i mitt amerikanska liv

På mormors begäran tänkte jag berätta om en vanlig dag i mitt liv och hur den kan se ut...


kl 05.30  går alarmet då de är dags att stiga upp. Gör mig iordning tar på mig skoluniformen och packar skollunchen i en lunchpåse. Oftast blir de bara en macka med grönsaker och en frukt till lunch. De händer att jag tar med mig rester eller något annat gott att äta som tex. Svenska pannkakor.kl 06.30 tar jag min cykel utifrån graget och cyklar ca 4km på en raksträcka för att nå mitt bussstop. Obelystväg ganska läskigt för mormor att få höra ;) och de är ganska mörkt också! Haha dock ingen fara för de är en " landsväg" och de är "inte" mycket trafik där ( inte för att vara USA iaf ) .


kl 07.23 Kommer vi fram till skolan. Är egentligen bara en 10min drive dit men dem har så många busstop så de tar lite tid att köra dit. Dessutom så är de förbjudet att cykla till skolan under vintertid eftersom de är mörk. Inte för att någon amerikan skulle få för sig att göra de men iaf. Alla busstop är också sjukt nära till varandra och även om man bor 1block ifrån skolan så måste man ta skolbus .. när man likaväl gan gå lixom. hahakl 07.30 Serveras de frukost. Ibland blir det frukost pizza, bagel, youghurt och amerikanska pannkakor. Äter ibland, om de är något som känns lockande. Frukost Pizzan är inte direkt något man är sugen på sådär på morgonen men.. de är faktiskt god frulle.


kl 07.50 ringer vår första klocka, frukosten är slut.. eller ja .. jag själv är ju mest social under den tiden. Då börjar de bli dags för att gå till vår första lektion. I vanlig ordning brukar killarna följa tjejerna till sina klassrum som jag berättat innan. Även om de är 3min tills klockan ringer in eller om killens klassrum är på andra sidan skolan så ser han till att tjejen kommer till sin klass. Ganska lyx faktiskt ;)kl 08.00 Period 1. då börjar min skoldag. U.S history står i vanlig ordning på schemat precis som vilken dag som helst. Inte mitt favo ämnen som sagt men de är ju underhållande att sitta ensam med massa roliga killar. Dock är läraren väldigt sträng och jag vet inte när senast jag var en så bra student som jag är här i USA. pratar nemligen inte under lektionen tro de eller ej, men har aldirg blivit tillsagt. Lite skillnad ifrån mina kvartsamtal i sverige där dem alltid säger att jag babblar för mycket. Har helt enkelt lärt mig att respektera läraren på ett helt annat vis. Så som alla andra ungdommar i USA gör.
Under lektionens gång tar vi mest anteckningar och diskuterar ingen höjdare som sagt.

- varje lektion är 50 min, så efter varje lektion har man 3min att ta sig till nästa lektion.

Period 2.- English Mina egelska lektioner kan se väligt annorlunda ut. Ibland pratar vi om historia bakom literatur och ibland gör vi uppsatser. Just nu jobbar vi på att göra om en gammal bok och skriva poems i dem. Jag har valt en gammal bok som jag klistraroch klipper och river ut sidor i. Den handlar om hur de är att vara utbytesstudent. Håller faktiskt på att bli väligt fin och jag känner mig nöjd. Har lyckats få ner lite tankar och skrivit poems i den. Om hur min första dag i skolan var och hur allas blickar följde mig hela dagen osv. Kommer bli cool tror jag så kanske kan visa er lite i bloggen senare.


Period 3- Dance 2. Detta är den näst avancerade danskursen på skolan. Vi går igenom teori och dansar olika dansstilar varje dag. Just nu har vi hållt på med en julkonsert och ska precis få börja dansa modern dans. Varje fredag kommer de in en gästdansare också, som jag berättat tidigare har vi fått chansen att jobba med flera stora namn inom dans.


Period 4- Advance Drama Detta är då den enda avancerade drama klassen på skolan. Känns toppen att få jobba med dem eftersom dem är jätte talangfulla. Har lärt mig en del i den klassen och de känns kul. Just nu har hela min klass varit med och tävlat i en tävling för Idaho state, som jag dock inte kunde vara med i för jag inte är amerikans medborgare. Hur eller hur så jobbar vi på en jättestor och dyr produktion som kommer vara klar i slutet av mitt utbytesstudentår där vi kommer spela en modern pjäs av into the woods som är tagen från disney sagor.

Period 5- ett 20min break med våran vägledare, vi diskuterar frågor om skolan och plannerar kommande event. Kollar betyg eller bara spelar spel.

Luch Break 30min. Här är de då dags att dra till skolmatsalen, nivet highschool musical matsalen. Sitter med mitt "gäng" på "vårat" bord varje dag som vanligt. På fredagar är det sjukt härlig stämmning, kanske de bästa med att gå på en arts school. Vi har nemligen musik på hög volym. Popcorn maskinen är i gång och glassar säljs överallt. Dessutom ropar dem upp månadens födelsedagsbarn som får en kingsize candybar. Folk dansar och sjunger, ibland har vi även kareoke igång.

Period 6 - Choir Jag är med i nybörjar guppen där vi mest bara sjunger. De blir dock en del teori också och jag kan stolt säga att jag har lärt mig läsa noter. ett måste om man går på en sån bra skola som jag gör. Vi håller just nu på att övar inför vår stora julshow. Min Choir har totalt 60pers så den är ganska stor :)

Period 7 - Teachers assistent ( TA ) Förstår inte hur mormor kunde missa att jag har bytt till mig denna lektionen. Hur eller hur, så går jag upp på 3e våningen på skolan där första och andra klass håller till. Där jag är som klassen heter, lärarens assistent. Jag hjälper till med att läsa böcker med barnen, rättar prov eller bara hänger med läraren. Jag och min lärare som jag är assistent för har en jätte nära relation och vi pratar alltid om allt mellan himmel och jord. Hur härligt som helst. Hon har även sagt att hon ska skirva mig ett letter of recomendation till mitt CV i sverige så de är gött ;)

Period 8- Study Hall Här spenderar jag mina sista 50min för att få läxor gjorda, varje student som har minst godkänt i alla sina klasser får en godis varje fredag också då det är payday. ganska najs

efter det tar jag som vanligt skolbussen hem igen,
väl hemma brukar jag göra mina sysslor först som att ta hand om köket för de är mitt och Susis uppdrag. Sen om jag har några övriga läxor så brukar jag göra dem inne på mitt rum medans veronica maggio spelas på min bandspelare.
Dinner serveras ofta kl 6, en dag i veckan brukar jag laga mat. Dock har jag varit sjuk ganska mycket på senaste och missat ett par gånger. Oftast blire något svenskt eftersom de är de min värdfamilj är mest intresserade av att äta.
Efter dinner brukar jag och Susi gå ut på ett café med våra vänner, se en bio eller bara slappa. För det mesta hänger jag med mitt killgäng.. eftersom jag inte kommer så bra överens med någon amerikans tjej här haha! dem gillar heltenkelt inte att jag är väligt utåtgående emot killarna.

våra curfew är kl 10 på vardagarna så Dennis brukar köra hem oss eller någon annan :) På helgerna är de 24 som gäller vilket jag tycker är väligt bra regler.Dagens outfit

Mitt lov är över, imorgon börjar skolan igen vilket suger. Jag orkar inte sitta och vänta på videos på att laddas upp. de får bli i morgon istället.

här är dagens outfit.

¨
långklänning såklart

Mot kyrkan,

Godmorgon Sverige, eller ja snarare eftermiddag eftersom kl är 18 där.

Jag vaknade nyss och gjorde mig iordning inför kyrkan. Kände att jag var tvungen att gå eftersom jag inte varitär på flera veckor. Jag vet att de är många som undrar vad jag tycker om kyrkan och jag kan ärligt säga att de är inte min grej. Jag respektera dock min värdfamiljs religion ochgår dit någon gång ibland. För mig som inte är troende är de ganska svårt att hänga med i kyrkan. Ja alltså i mormonernas kyrka. Jag vet delvis vad dem tror på och vad för vaderingar dem har. Mina vaderingar och tankar ser dock väligt annorlunda ut vilket är förestående :)
Hur eller hur så funkar livet här i USA jätte bra trots att vi har onliga vaderingar min familj och jag. Jag trivs som fisken i vattnet.

Nähe, nu ska jag gå och väcka Susi och se till att hon kommer med till kyrkan, sen ska vi plocka in och ut diskmaskinen. Jag vet inte om jag har berättat för er men de är våran göra.

Puss puss bloggen, en dagens outfit kommer när jag är hemma.

en del av min vardag- bilderna ni aldrig fick se


När vi spelade in musikvideon- som förövrigt kommer snart!


innan vårt första danspreform.. jag hade 40graders feber! haha- Video kommer laddas upp denna veckan så håll utkik på bloggen.


Jag och Sandy före vår första "dejt" dans. Då jag bjöd min bästa killkompis Moises!


en tjejkväll i stan!


en kväll på ett café. Moises, Jag, Susi, Dennis och Sandy.


haha jag med Moises keps.. älskar sonic!


Halloween!

Som ni ser hänger jag ganska mycket med samma häng, fast egentligen inte! haha bara att vi gillar att goofa med bilder.


San Fran - övriga bilder


golden gate bridge, vad annars lixom?
Chirardelli, flera gator med caféer, chokladbutiker osv med choklad från endast Ghirardelli!


backe upp, backe ner. Ser ni Lumbard street? längst upp på bilden finner ni världens näst krokigaste gata med hela 6st kurvor på en gata. Hur eller hur, vi åkte självklart ner för gatan som var full med bilar. Blev förvårnad över att folk som faktiskt lever där har sina garage i kurvan på gatan och kämpar varje dag med att få in och ut bilen ur garaget.. lättast är ju när de är natt och ingen turist kör in där. Och nog måste man kunna sitt San Fransisco också eftersom de bara är möjligt att komma in på gatan på ett håll, och helt omöjligt att göra en u-sväng någonstanns .


som tagit ur en film att se bron på natten. Jag ser dock väligt vit ut och fick ingen bra bild eftersom blixten vart allt för mörk. Vi körde förbi första dagen också, då låg dimman dock lågt och de regnade lite så vi fick ingen bra bild då heller. Men huvudsaken är väl att jag var där och fick uppleva detta.- kommer fler+ videos senare ! så håll utkik. Tänkte då även berätta om min thanksgiving och mitt " blackfriday" shopping


San fran del-3

Efter mitt IKEA besök bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet och käka lite, efter de blev de lite träning för mig Susi och Sandy. Kollade såklart in alla skitsnygga millitärer som var där för att träna, gjorde ingen av oss besviken. haha!
Därefter gick vi hem för att svallra lite framför tv:n med varsin ben and jerrys i handen. Somnade därefter. Blev dock en ganska jobbig natt för mig, tydligen är min mage inte helt nöjd med mig och jag gick och spydde 3 gånger den natten. hur eller hur så mådde jag fint dagen där på när vi vakna.

Dag-3 åkte vi för att lämna Kortnai och barnen hos Kortnais bardoms kompis. Sen bar det ut över Golden Gate bridge och mot San Fransisco igen. Började med en city tour som jag berättade om tidigare och sen vandrade vi ner mot pier 33. Plockade upp lite mat på vägen också för att sedan ställa oss i kön mot Alcatraz.
Vi spenderade några timmar på ön för att gå och kolla och bli guidade. En av männen berättade historier om folk som hade bott på ön och hur dem försökte fly. Väldigt intressant att se.
Sen fick vi också gå runt och kolla i deras cellar med ett kasettband och lyssna på fångarna som varit där och deras historier. Helt klart värt att åka dit. De va ganska så spöklikt


cellarna

har tyvärr inte så många bilder från just fägelset eftersom jag själv glömde min camera. Sandy har de flesta bilder och så fort hon skickar dem kommer de komma upp här på bloggen.Efter att ha spenderat halva dagen på Alcatraz( och nästan missat båten hem ) så kom vi i land på Pier 33 igen. Bestämde oss för att äta Pasta. De var sjukt gott och mättande så när vi var klara bestämde vi oss för att göra någite lugnare och lunkade ner mot vaxmuseeumet. Som blev en liten besvikelse. Men jag ville verkligen gå dit eftersom vi inte har den möjligheten i Sverige och man vet ju aldrig när man kommer få den igen, kostade trors allt bara 60svenska kronor så de var ju ingen förmögenhet jag la ner på det direkt.


Jag och sandy med hitler och gänget.
jag och mina kära vänner från titanic!

Nähe.. nu är jag trött och ska sova. Resten av resans historia får ni veta imorgon, då de för övrigt är thanksgiving! whoho! aja puss på er bloggläsare

godnatt, USA
godmorgon Sverige


San fran del-2

Dagen såg ut att bli ganska mörk så vi bestämde oss för att göra mestadels innomhus grejer.
Vi började med att åka till Jelly Belly facory. Ni vet de där gelegodiset från Harry potter som är så känt? ja i varje fall så åkte vi till deras godis fabrik och fick en guidad tour. Passade på att göra min pappa lycklig också och köpte på mig lite bönor som jag ska skicka till Sverige.
pappa har nemligen alltid undrat om de där äckliga smakerna på bönorna finns i verkligheten. och ja de gör dem, och jag har dem såklart! Så dem ska pappa få :D haha snäll dotter va? skickar såklart lite goda bönor också.När vi var klara med att kolla igenom fabriken och köpa massa goda smaker så åkte vi vidare till en annan liten cowboy stad. Old Sacramento. Ingen höjdare men de va en mysig liten stad att gå runt i under 1timme :)


polisman på häst! de hallar vi vildawesten


Någon visste att jag skulle komma dit, därför gjorde dem en tröja till mig. Sött!Efter cowboy staden undade min värdfamilj vad vi ville göra. Huvudet på skaft tänkte vi länge tills jag bubblar ur mig, IKEA! har ju för mig att min mamma pratat om att de fanns ett IKEA i carifonien. Och med de sagt tog vi upp vår GPS och kollade. 10min ifrån fanns ett IKEA. Lyckan! Kan lätt säga att detta var ett " halleluljah moment" nästan så att tårarna rann när jag såg IKEA. Kände mig som hemma, kunde läsa varenda ord på alla möbler i butiken som inte ens personalen kunde. Kollade igenom allt, pekade och sa " de där är vårt kök hemma" eller " den där kudden har jag i min säng" fy va underbart de va. Hur eller hur, stannade till i "KÖKET" och kollade igenom vilken svensk mat dem hade... ohja jag shoppade upp ca 200 svenska kronor men vem bryr sig. NU har jag mat som räcker länge när jag längtar hem.


lyckorårarna i halsen. Min räddare i nöden. Tack Sverige.


skorpor och sylt


KANEL BULLAR<33 TACK gud


gifflar! ( en till frukost varje morgon YEAH! )


choklad!<3


Fläder saft!


Godissnören! Som jag råkade bjuda barnen på.. och dem älskar det.. Så mamma om du inte ha ngt att göra så kan du ju skicka mer åt dem hälsar dom!:) Sen köpte jag brunsås också! haha (L)San Fran- del 1

Hemma från drömmarnas värld, USA är verkligen drömmen och jag fortsätter att inse gång på gång hur lyckligt lottad jag är.

San Fransisco är en fantastisk stad. Så annurlunda från Sverige och så coolt. Tro de eller ej, men de var där jag fick min första klump i magen av hemlängtan. Gick och tänkte på att om de inte vore för San Fransciso så hade jag aldrig varit en utbytesstudent...
Min mamma bodde nemligen där när hon var i min ålder och jobbade som en Nanny i 1,5år. Gick runt på gatan där hon bodde och tänkte på att hon precis som mig gått igenom detta för så lång tid tillbaka. SAKNAR DIG MAMMA!<3

Hur eller hur
så har jag upplevt både de ena och de andra och som vanligt låter jag bilderna tala för sig själva..


Sandy , Susi and Me
Hard rock café
vilken macka va? en redig nattamacka! Om jag kunde skulle jag skicka denna till dig Jonas.  anyways.. detta är ett jätte känt bageri, dock blev jag inte så imponerad europa har ju väldigt gott bröd.


Ön Alcatraz!

En trolley såklart. Vi åkte på en tour och såg alla kända platser på en gång. Väligt vackert. Såg såklart alla kända plaster från alla filmer som spelats in där. Så nu har jag och Susi bestämt oss att kolla på alla filmer igen, bara för att få komma tillbaka till San Fransisco stämningen.


Påväg till "lilla Italien" för att hitta lite god pasta.


Som den tuffa tjejen jag är!


Fishermans Wharf

- Dag 1

Vi åkte mestadels bara omkring i San Fransisco och upptäckte saker. Bland annat Pier 39 och Fishermans Wharf . Gjorde lite shopping såklart men mestadel souvenier. Kollade även på sjölejonen och åt ute på Hard rock café. Dagen gick fort över och de minsta barnen blev ganska trötta pga, allt resande. Så vi åkte tillbaka till vårt hotell. Som låg inne på en millitär bas ungefär 30min från SF.

Millitärbasen var jätte stor, ungefär som en hel stad. Ganska svårt att föreställa sig när man inte varit där men dem har shopping malls, undehållning och gym osv. Man får såklart bara vara där om man är millitär- eller en tillhörande. Så vi hade en jätte stor lägenhet där med 3 dubbelsängar, kök och vardagsrum :) Kände sig helt enkelt som en VIP i den amerikanska millitären. Hade först svårt att förstå hur en butik kunde underhålla sin verksamhet på en millitärbas där bara millitärerna kan shoppa men de är så stort där och så många människor bor där så de är ganska lätt för dem att ha sina butiker där.

I varje fall när vi kom hem gick vi ut och bowlade, såklart på millitärernas egna bowling hall. Riktigt amerikanskt! Sen fick vi ett samtal av Kortnai som var hemma med barnen eftersom dem behövde sova... hon hade slagit i sin tå jätte hårt in i en resväska och nästan brutit den så vi vart tvungna att åka till sjukhuset ( millitär sjukhuset såklart) haha efter en rolig upplevelse fick Kortnai en ny sko att hoppa runt i och lite värktabletter. Men hennes hela tå är helt blå och hon kan inte röra den. Lyckat!! haha :)

SUSI berättar lite om henne själv

en liten random video på när jag pratar med Susi, ni får ursäkta att jag är tankspridd och stannar mitt i meningarna ibland.. ! Som sagt, fråga på om ni har något ni vill få svar på angående Susi.


Drömmen blir sann

kan knappt fatta att jag ens får uppleva detta. Snart åker vi och jag ska få se denna fantastiska stad som jag bara drömt om att få se.
Min mamma bodde här i 1,5år och sedan jag var liten har hon berättat om detta. Evigt tacksam för min fina familj, mormor och morfar som gör detta möjligt för mig. Tusen pussar till er som ger mig ett oförglömligt minne.

Love u all,


Thanksgiving break!

har längtat efter detta, ska förförsta gången uppleva min första thanksgiving!
kunde inte bli bättre med lite lov också! Såhär ska jag spendera min första thanksgiving:

Lördag: SANFRANCISCO
Söndag: SANFRANCISCO
Måndag: SANFRANCISCO
Tisdag: SANFRANSISCO
Onsdag: GOING HOME
Torsdag: Thanksgiving dinner with the starkeys family!
Fredag: black friday shopping
Lördag: hanging out with friends
Söndag: doing nothing day.Thanksgiving break!

har längtat efter detta, ska förförsta gången uppleva min första thanksgiving!
kunde inte bli bättre med lite lov också! Såhär ska jag spendera min första thanksgiving:

Lördag: SANFRANCISCO
Söndag: SANFRANCISCO
Måndag: SANFRANCISCO
Tisdag: SANFRANSISCO
Onsdag: GOING HOME
Torsdag: Thanksgiving dinner with the starkeys family!
Fredag: black friday shopping
Lördag: hanging out with friends
Söndag: doing nothing day.dansuppvisningen

Hej igen bloggen.

Dåligt uppdaterande nusåhär inför lovet och allt. Vi har haft massa prov i skolan, dessutom har jag just åkt på maginfluensa som kändes mindre kul. Hoppas dock att de är över nu eftersom jag börjar känna mig bättre.

Igår var det somsagt dansshow och ja, tro de eller ej men jag dansade fast jag hade 40granders feber och maginfluensa. Va gör man inte för betygen lixom? De gick ganska bra i varje fall, ni som känner mig vet ju att jag skiner upp som en sol vilket humör jag än är på när jag står på scen.

håller just nu på att uppdatera en video på SUSI, så håll utkik. När jag är klar ska jag passa på att ladda upp en video på min dansuppvisning också så ni får se den :)

puss,

sjuk... väligt kul!

Jag spydde nyss.. men va gör de? Jag har konsert hela dagen och en dansuppvisning som väntar på mig. Får bita i de sura äpplet och skita i att jag mår sjukt illa. Har ju trots allt gjort en 2 timmars show förut med både öroninflamation och halsfluss!

Bilder från videoshoot


alla vampyrer tillsammans!


kortnai , min värdmamma! haha


bandet , waking jordan!


Farsdag,

Ha en bra farsdag Pappa<3
saknar dig massor.


din dotter är inte normal.. men de visste du ju redan :D


dagens shopping


dagens outfit, kändes svenskt idag! HM rakt igenom


En fin festtopp!


Burberry scarf!<333


Svenska pepparkakor<333 MUMS!!!

.

Hej, tänkte bara fråga en grej..
Hur tidigt ansökte du till programmet? Jag har börjat fundera på att åka i augusti och jag undrade om det var för sent att söka nu.. :p
Tack för en bra blogg :)

Jag intresse anmälde mig någon gång i Juni, skickade iväg min ansökan i Augusti när jag blivit accepterad till programmet. Men jag minns att de blev lite knas med mina läkarintyg och de bröjde nog till sent i December innan allt kom iväg. Jag tror sita datumet ligger nåonstanns där, i slutet på året. Är du intresserad så ansök med en gång, de är inte försent än :) inte med EF i varje fall. Även om de skulle vara föresent så vet jag att EF har gjort undantag om man skickar in alla papper inom ca 2vecor ( vilket är en liten tid för alla läkarbesök och ansökningar och intervjuer osv )

UpdatesHej alla nära och kära !


Veckorna här gå så himmla fort just nu. Fortfarande inte haft någon hemlängtan men jag saknar delar av sverige. Speciellt denna veckan. Känns så sjukt att jag snart har genomfört halva tiden här.. ?!!! innan vi ens vet ordet av det så är de december och i Januari kommer mina datum sättas ang, när jag åker hem. SJUKT!
Därför försöker jag göra så mycket som jag kan medans jag är här, bloggen får hänga efter sen ;)

Hur eller hur,
blev sjuk i måndags så jag stannade hemma en dag från skolan. Blev snabbt på benen igen dock, fast resten av familjen är fortfarande sjuk. Så hängde med alla mina vänner nästan varje dag efter skolan (:
spenderar den mesta tiden på Hastings, våran favvo caffe ställe. Sen har de blvit en hel del movies också kostar ju bara 2dollar (!!) helt sjukt. bara denna veckan har vi sätt, Apollo 18 ( dock inte att rekomendera) Smurfs och paranormalacivity 3 ( Båda sjukt bra )

Aja, just nu är jag bara trött på skolan (Y) Nästa vecka är det THANKSGIVING break! whow! Då åker vi till SANFRACISO!!! längtar sjukt mycket.

TACK MORMOR OCH MORFAR
TACK PAPPPA
TACK MAMMA OCH JOPEN

som betalar för resan<3 älskar er otroligt mycket. Saknar er gör jag också


Godnatt Sverige,
Godnatt jorden,

11.11.11

KLICKA PLAY om ni vill höra min engelska ! bara för er spelade jag in detta inlägg innan jag stack till skolan i morse. Vet att ni har velat höra min engelska, känns fortfarande konstigt att prata med en kamera men men everything for you guys ;) Så nu kan ni ju bedömma själva hur kass/bra jag är på engelska.


att vara utbytesstudent

Hej! Hur snabbt var dina föräldrar tvunget att betala hela resan och tog dom lån eller får du något slags studiebidrag av CSN som man kan få när man studerar Utomlands. Vore kul om du kunde svara lite på det här hur du gjorde med pengar och hur snabbt man måste betala in. Är själv sugen på att åka :)

Mina föräldrar betalade lite per månad, ibland var det mer eller mindre. Ibland kunde de ta 3månader innan nästa betalning skulle in osv. Mina föräldrar tog inget lån, men jag vet att de ärmöjligt att göra det. Jag sa upp mitt studiebidrag hos CSN eftersom jag vill få betalt när jag kommer tillbaka ( annars hade jag inte fått något bidrag i 3an och de va jag inte sugen på )

De är som sagt mycket pengar som det handlar om, och även om själva resan i sig "bara" är ca, 80.000kr så kommer den lätt komma upp i över 100.000 bara så ni vet. Att tänka på är att utöver de 80.000kr som själva resan kostar så måste man betala för läkarbesök innan, sprutor och försäkringar. Om jag har för mig rätt så kostade mina läkarbesök och sprutor totalt ca 2000kr.
Försäkringen där emot är mycket dyrare såklart. Och om man vill göra någon sport måste man ha en sportförsäkring som kostar lite extra.

Jag åker som jag sagt många gånger med EF highschool year. och jag är skitnöjd! Även om dem är bland de dyraste så är dem av mina erfarenheter dem med pålitliga. Men såklart finns de för och nackdelar med alla. Men eftersom ägaren av EF kommer från Sverige så låter han inte någon svensk bli oplacerad!

something to laught about
Nytt i garderoben!


visst ären fin? 85kr


60kr


en jättefin långklänning- blev min för 120kr (!!!)


- Föresten.. folk säger att man blir fet i USA. jag gick just ner 3kg

SORRY sorry

sorry sorry, inget bloggade igen! Lever fortfarande rockstarlivet.. Har shoppat för mycket, dessutom har jag varit med i min första musikvideo som jag berättade om för er tidigare! (:

Förutom de så har jag skaffat mig ett par nya beundrare i skolan, dessutom råkat förstöra ett förhållande.. killen började gilla mig ist och ja... tjejen är sjukt sur på mig. HAHA! hon skickar konstiga sms och ja ^^ drama helt enkelt!

Angående musikvideon jag va med i, den släpps om 2 veckor så då får ni se den!

ikväll ska vi ha ett bagparty. De kommer hit en tjej med massa väskor och ska visa oss sen får man köpa och sådant:) skitkul!


Svar svar svar

Hur mycket pengar lägger dina värdföräldrar ner på dig :)? Eller hur mycket lägger du ner själv i månaden?:)

Mina värdföräldrar betalar maten, resten betalar jag själv. Tex, tandkräm, hygienartiklar osv. Ibland tar dom med min och susi till restaurang och sådant och då betalar dom alltid:) Men jag låter dem inte betala om jag tex, vill ha en glass elr något som dom inte brukar köpa från affären. Dem får inget betalt för att hosta mig och de är viktigt för oss utbytesstudenter att visa sin uppskattning gentlemot värdföräldrarna. Så jag brukar bjuda på saker, erbjuda mig att betala för maten ibland om vi bara går och shoppar något litet osv. :)

Svaret på din fråga!

Hej! Det här med att vara utbytesstudent känner du aldrig att du får sån hemlängtan att du bara vill åka hem direkt för att du saknar allt som har med där hemma att göra? Och jag menar hur gör du för att vara så stark och faktiskt klara av vardagen i ett helt annat land? Som jag förstår på vissa så är det verkligen värt det att bli utbytesstudent men ser du hela alltet som en semester jag menar en ''paus'' ifrån svenska skolan och vardagen eller känner du att det är samma sak fast bara på ett annat ställe? Och hur är det med engelskan?,flyter det på eller kommer det dom tillfällena då du blir nervös och inte kommer på det engelska ordet men bara kan det på svenska. Och hur duktig var du på engelska innan du flyttade? Det är nog nästan språket som gör mig mest osäker..Många frågor nu men hoppas på att du skulle kunna svara :)


Okej, de va en vädligt lång fråga dethär! Men de är vädligt roligt att svara på frågor för jag vet hur många frågor jag hade själv innan jag åkte.

Helt ärligt, att vara utbytesstudent är både som jag trodde men samtidigt så långt ifrån. De är nartuligtvis olika för alla. Jag har ännu inte tacklat någon hemlängtan och jag har varit här nu i 3månader. Jag tror de handlar om att ha en bra intställning till allt och att vara förberädd. Man måste vara utåtriktad och veta att allt med ens utbyesstudentår kommer man inte gilla, men trots detta så är de något man kommer behöva leva med.

Jag har alltid varit stark i mig själv, för mig är de ganska lätt att vara stark här och klara av vardagen. Visst finns de dagar då jag bara blir trött, när jag känner att jag inte passar in. Men man måste verkligen försöka hitta på så mycket som möjligt.

Varför jag åkte var faktiskt för att jag är en sån person som alltid vill pröva nya grejer, göra sådant som ingen annan gör och uppleva så mycket som jag kan. Jag ser helt klart året här som en paus från skolan i sverige. Jag är här för att ha kul , INTE för att plugga. Därav bryr jag mig inte speciellt mycket om mina betyg och ser till att göra roliga grejer som jag drömt om hela livet.

Min Engelska var bra innan jag åkte, och jag tror att även om du är dålig i skolan i Sverige på engelska så kommer alla uppskatta din engelska som bra. För vi svenskar har inte en sån extrem accent så vi låter ganska bra när vi pratar och vårt ordföråd är stort. Så oavsätt om du är bra eller dålig så kommer du helt klart att ha lätt med engelskan. Man får helt kalrt självförtroende när folk kommenterar att ens engelska är bra, gämförelse med utbytesstudenter från andra länder.
När man bor här så blir de, tro de eller ej.. Så fort en vana i din vardag. Allt man gör, tänker osv är på Engelska. Tycker i varje fall inte alls du ska vara orolig för din engelska. Om du blir acc av din orginistation så har du passerat deras engelska test! :)

ta chansen och åk, kan redan nu efter 3 månader säga att de är de bästa som jag ha gjort i hela mitt liv och jag har upplevt så grymt många grejer som jag aldrig aldrig någonsin hade fått göra i sverige. som tex.


EF CAMP- de bästa 2 veckorna i mitt liv.
Boston
Canada, Vancouver
Wyoming
Montana
Washington
Oregon
Amerikanst football game
Cheerleaders
Homecoming
Min första förfrågnign till en amerikans dejt
Blåa och röda partymuggar
the capital building
halloween a la amerikans style
Hockey game
pool partyn
5 filiga vägar
levt rockstar livet
första dagen i skolan
1 dollar bio
milkshakes
spirit week
hunted world
carving pumpkins
dansat med kändisar
yearbook


och detta har jag att se fram emot...
vara med i en amerikansk musikvideo
thanks giving
amerikansk julafton
påsk
Sanfranciso
spring week


Och en massa massa fler grejer!

Familje foton


I Lördags tog vi familjefoton. Lite dramatiskt för britney (2år ) föll ner i vattnet så min värdpappa räddade henne. Så vi fick inte så många familje kort menmen..haha kolla britnayRSS 2.0